Torpet.

Nu är vi här för att starta upp tillbyggnaden jag måste säga att jag är lite orolig hur det ska gå det blir ett stort jobb för min Mäster att klara av. Men det finns ju folk som har som jobb att bygga så fixar vi det inte så får vi kalla in förstärkning. Han är iaf. optimistisk och det är ju huvudsaken. Vi kom ner i måndags eftermiddag med fullastad bil med flyttkartonger och nu står allt här i lilla hallen ska börja idag att packa upp sådant som jag har plats för här mycket är också uppburet på vinden (tack och lov för vinden) där får det rum mycket.Vi började veckan med att åka in till V-vik och bunkra på Willys eftersom här är var tom kyl och frys och jag tycker inte det är så stor ide att släpa sånt emellan de två hemmen eftersom vi kommer att vara lika mycket på båda ställena denna våren. Nu är det bestämt att vi ska köra själva för att ta flyttbil mellan S-tälje och här skulle kosta 15000 kr.Vi får hjälp av sonen C och Stora L:s J har lovat hjälpa oss och så kör vi så mycket vi kan i vår bil de gångerna vi nu har planerat att åka emellan.Ja det är bara att upp med mungiporna och intala sej själv att detta fixar sej på nåt vis.Men som sagt lite orolig är jag.
Idag kom vår snälla granne G och fällde första tallen. Bara att ta hand om 2 st. 50-åriga tallar kräver sin man men bara vi får in dom på tomten i bitar så får dom ligga tills bygget är klart.
Slut för idag och tack för idag återkommer med mera i detta delikata ärende "VÅR TILLBYGGNAD".
 
PoK !
 
 
 
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torpet.

 1. Bigga skriver:

  Detta med att fälla träd har jag stor erfarenhet av och vet vad det vill säga. Trädet ser inte alls lika stort ut när det står uppe som det gör när det kommer ner på marken……..En del träd har vi fällt själva  och en del har Gudrun och Per fällt hi hi.
  Skönt om det bara blir uppehållsväder.
  Kraaam

  Gilla

 2. Carina skriver:

  Ja huvva vad jobb ni har framför er. Men det är väl att ta en dag i taget så går dagarna en efter en. Jag förstår att det är gruvsamt för jag gruvar mig för nästa flytt redan och till hösten blir det att flytta tillbaka igen… känns som det inte blir annat än flyttar under året. Kommer vi in före advent så har vi hunnit med tre flyttar (fyra med Linns flytt) på ett år. När man inte är pigg så är det inget vidare men vi tar oss igenom, Nitha, för vi är sega envisa käringar. 🙂
  Ha det gött och ta det lugnt. Hälsa Mäster!
  Kram.

  Gilla

 3. Pova skriver:

  Mycket jobb blir det givetvis, men Mäster är optimistisk och du ororar dig – jamen, det är väl som vanligt?? Då ordnar det sig säkert 🙂 Så bra att Stora L har rar pojkvän i "hugga-i-och-kånka"-ålder, Lilla L är ju fortfarande alldeles för liten.
  Det re’r sig, ska du se. Hejda bara Mäster om han ser ut att få ryggskott!
  Ett lagom omväxlande väder med uppehåll när ni är på torpet och regn (för det behövs också) när ni är i sta’n samt allmänt god hälsa önskar jag dig och din Mäster.
  Lugnande kram från Pova

  Gilla

 4. Bigga skriver:

  Tack för din gulliga kommentar på min sida.
  puss och kram

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s