Pannkaka…

blev det idag till middag längtar efter det ibl. blir inte så ofta faktiskt mer när barnbarnen är här…men som sagt ibl. blir längtan påtaglig så då tar Torparkäringen sej i hampan och ställer sej vi spisen och JA vad gör man STEKER man pannkaka eller GRÄDDAR man pannkaka that´s the question…. I vilket fall som helst så var vi iväg till "grannbyn" där det nån gång då och då kommer en lastbil och säljer potatis svenska morötter svenska äpplen m.m. samt hemkokt sylt av div. slag nu kokar jag ju min sylt själv men han hade tranbärssylt och det har jag aldrig ätit och defenitivt inte plockat vet inte ens var dom växer…..så det köpte vi en burk och det hade vi till pannkakorna idag och det var som MatTina säger "JÄTTEGOTT" .
 
För typ 100 år sedan så höll jag på med växtfärgning samt gick en vävkurs och inhandlade mej en liten vävstol .Här på torpet fanns en gammal tvättgryta en sådan man eldar under och en sådan har man just till växtfärgning.Så min hulda moder och jag lekte häxor här en hel sommar och färgade ull och sedan på vintern vävde jag plädar och jag måste säga att jag är faktiskt stolt över mina plädar har nu haft dom i snart 30 år är inget slitna och otroligt varma och sköna…varför kom jag på detta ämne JO jag har tvättat dom idag för efter flytten och allt byggande så var dom så dammiga gick helt enkelt inte att skaka dom tillräckligt.
Nu är det Lets Dance som gäller, här håller vi stenhårt på Elisabet Höglund .
 
Ha en fin fredagskväll !Rött hjärta
  
                                            En på tork !                                            
 
 Tre färdiga!
 

 
 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Pannkaka…

 1. Iris skriver:

  Allt blir pannkaka :-)) Fina plädar förresten, Jättefina. Har jag sett dom???? På tal om pannkaka så blir det nog det i morgon, bakade och gräddade efter alla konstens regler. Men det hade jag bestämt innan jag läste din blog , så de så :-)))))

  Gilla

 2. Pia skriver:

  Va tjusiga de var , ja pannkaka, gott , men mina vill inte ha i ugn o det vill jag ha, o gärna med fläsk i tycker det blir mer smak då, men just nu så är det tänka på vikten, efter att jag slutade röka så vart det för mycke av allt, 10 kilo som ska bort, är nu inte fanatisk men tänker på det när jag äter kolhydratsprodukter,Ser ut till att ni har det jättebra i stugan, kramiz

  Gilla

 3. Birgit skriver:

  Jag "gräddar" mina pannkakor,plättar och våfflor. Steker tycker jag låter så stänkigt(!)Kom osökt att tänka på när jag frågade min karl om vad han ville ha av de tre ovannämnda rätterna så var svaret alltid detsamma"Varför fråga, det är ju samma smet"!!!! Men gott är det.Det tycker Moffe också:-)))))

  Gilla

 4. Pova skriver:

  Tjusiga plädar! Och det är verkligen supersnyggt med fondtapeten bakom braskaminen. Sen märker jag att jag inte är ensam om att anse att man gräddar pannkakor, plättar och våfflor. Men rårakor och raggmunk då, steks eller gräddas de? Tror att pannkakor "gräddas" för man kan ju göra dem i ugnen också. Oavsett hur allt detta tillagas så är det gott. Min styvfar sa att man "plöjer" snö – jag vidhåller att man "plogar" snö, för att få bort den, alltså. Ni bor ju i Småland nu. Har du hört hur infödingarna säger? För min styvfar var smålänning även om byn där han växte upp och hade gården ligger i Östergötlands län. Här skiner solen 🙂 Få se om jag kan orka mig ut lite efter lunch. Åtminstone så mycket att jag kan prova mina nya allväderskängor. För som vintern är numera ansåg jag att jag behövde sådana.Kram, Pova

  Gilla

 5. Iris skriver:

  Jag svarar Pova här. Jag som är inföding i detta vackra landskap Småland plogar snö :-)) Plöjer gör man på åkern.

  Gilla

 6. Pova skriver:

  Tack Iris! Precis min åsikt också 🙂

  Gilla

 7. Nitha skriver:

  Hej tjejer kul att ni är här hoppas ni såg fika bordet och lät er väl smaka….puss på er

  Gilla

 8. Carina skriver:

  Vad härligt att ha vävt sina egna plädar. Det kan du vara stolt över, tycker jag. Tyvärr klarar inte min kropp av att väva annars är det nog något jag skulle ha lärt mig nu när jag är sjukersatt. Tänk att få ha sina egna vävda trasmattor. Min mor har vävt trasmattorna själv liksom många löpare och även tyger till hembygdsdräkter. Tyvärr klarar inte heller hennes kropp av att väva så hon har gett bort sin vävstol till en vän till oss.Mina pannkakor gräddar jag och snön plogar vi här uppe i Hälsingland. (läste bland dina kommentarer)Kram till er båda!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s