Vedklyv….

är ett förträffligt verktyg vi har ju fällt två stora tallar en förra våren och den högg Mäster upp som extra arbete mellan byggandet den som vi fällt i år var en riktig baddare men snälla grannen som fällde den sågade upp den 30 cm bitar inga små bitar precis att flytta omkring på, Mäster hade börjat att hugga upp den men fick ont i armen typ "tennisarm" så han la det jobbet åt sidan ett tag…MEN så hade vi kaffegäster i lördags I o L som har sommarhus en bit upp i skogen .Efter stund när de hade kommit hem så kom I ut på Msn och sa att dom hade kommit på en lysande idé ,…Jo att vi kunde ju faktiskt få låna deras vedklyv så blev det lite enklare för Mäster och hans arm åh ja TACK sa vi och morgonen efter så står den förträfflige L på gården med nämnda vedklyv…och hoppsan vad vi har klyvit ved i dag …gick som en dans ska sägas .Vilken tur vi har som har så snälla och godhjärtade grannar.
Natten till i dag fick vi första regnet på över en och en halv månad 3,2 mm inte mycket att skryta med ,men det behövdes verkligen …tror det skulle komma lite till i morgon bitti också men skulle det bli som idag sol ifrån kl 12.
 
Sov gott! Rött hjärta
 
 

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vedklyv….

  1. Carina skriver:

    Vilken tur att det finns hjälpmedel och snälla grannar. Min far har haft en vedklyv som han sätter bakpå traktorn (ha sålde inte traktorn när de gjorde sig av med jordbruket 1990). Nu har han klyvt så mycket ved så han funderar på att sälja traktorn och klyven för han tror inte han kommer att behöva klyva mer ved i sitt liv…Vi hade regn hela dan igår men jag vet inte hur mycket det kom men det höll i sig i olika styrkor hela dan.Kram.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s