Idag……

har vi varit på kalas som Emil brukade säga,kalas är trevligt.Vi fick en smarrig smörgåstårta och supergod kolatårta så idag har vi smort kråset. Jubilaren fick så mycket fina saker och otroligt mycket blommor. Så det har varit en god dag.
Vi började morgonen med att gå till distriktan och ta våra blodtryck. Förr kunde man åka dit och sätta sej de dagarna hon hade mottagning i L-h men si så lätt ska vi inte ha det för det första måste man ringa vårdcentralen på annan ort och där får man inte ltala med någon utan man bli uppringd (jag vet att det är så hos alla nu för tiden) sen måste man beställa tid för att få komma och kolla b-t i detta fallet fick vi vänta i två veckor innan hon hade tid att ta det. 100 kr st kostade det. Tycktae att jag kom på en bra ide så jag ringde läkarstationen och badatt få ta den vanliga influensasprutan när jag ändå skulle till distriktans mottagning här på orten för det fick vi göra förra året men si det gick inte nej då måste jag åka 4 mil för att göra det i G-y. Det är så konstigt här vill alla att man ska vara miljövänlig men det är stört omöljigt när man bor på landet för här finns ingenting allt ligger mellan 4-5 mil enkel resa härifrån .Hur miljövänligt är det då?
Blir så trött på alla som bestämmer ditt och datt och som inte har en susning om vad dom håller på med.Nä ut med dom på vischan i ett år så skulle vi nog få både det ena och det andra tillbaka till småbygden.
På väg hem från stan så frågade jag Mäster om vi skulle svänga in om till G-y så jag fick ta min vanliga influ-spruta eftersom det var vaccinationtid idag torsdag till 19. Jag det gör vi sa han så får du det gjort …..han fick sin förra veckan hos sin läkare.
Sagt och gjort när vi kommer in på mottagningen så satt det en dam där och väntade och vi som hade väntat oss en mindre kö.
Syster kom ut och sa: Ja nu har vi en dos kvar till svininfluensan vem ska ha den? Jag hade bara tänkt ta min vanliga och damen här var före så den är hennes :sa jag . Jaha så var det min tur,när jag kom in så sa syster vill du ha svin-sprutan också? Ja men den var ju slut…….Men vi fick ett gäng precis nu så du kan få om du vill….Jaha tack det är väl lika bra när jag ändå är här och det finns……..så så är det nu har jag vanlig influ i höger arm och svinis i vänster. Så börjar jag svammla och skriva konstigtheter så vet ni varför. Jadå Mäster fick också en svinis.
 
 
Nöff nöff på er  snyggingar Rött hjärta
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Idag……

  1. Carina skriver:

    Missade den här bloggen som du skrev förra veckan. Nog är det då bedrövligt att man ska åka än hit och än dit för lite kontroller och vård. Här stänger de sjukhus och hälsocentraler för att det blir för dyrt men det blir dyrt för oss att åka och dyrt för miljön med utsläppen men sånt kommer de kanske på om några år i landstinget. Det kan ta tid innan 25-öringen trillar ner.Kram.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s