Härlig…..

dag med strålande sol faktiskt inte så farligt kallt heller. Måndag och öppet på ”tippen” det är ofattbart hur mycket man har att slänga. Men det är väldigt skönt när det blir gjort. Man samlar på sej saker som man tror att man har användning för, men sen när det har gått 5-10 ja tom 15 år utan att man behövt använda det då är det dags att säga farväl. Jag sorterar inne och ger bort till vår affär sånt som går att sälja, Mäster sorterar på verkstaden och ute och sådant blir kört till tippen.

Tog mej i kragen och ringde söta Moster i Skåne hon är den enda av min släkt som finns kvar.87 år fyllda änka sedan 3 år. I dag lät hon så pigg och hon talade om att hon nu funnit sig i sin ensamhet och att hon hade börjat laga sin mat själv igen efter att ha haft mat från kommunen de tre senaste åren. Detta gjorde mej väldigt glad.

Vi hade ett långt och givande samtal. Härligt att höra att hon är så klar och minns så bra både nutid och dåtid. Gör mej varm om hjärtat.

En ros till Moster.

Så här kunde det se ut förr i tiden när man åkte till soptippen.

Nu för tiden är det så här fint på våra soptippar.

 

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Härlig…..

 1. ninni1960 skriver:

  Det är skillnad på soptippen då och nu. Min morfar skötte soptippen i f.d. Alfta kommun då det blev lagar på att folk skulle ha sopkärl och skicka soporna med sopbilen. Han skötte en brännugn där alla sopor brändes men kom de med skrot så fick de sälja det till honom för han köpte in skrot och sålde det vidare i sin tur. Jag kan ju tala om att det var städat på ”morfars soptipp” men det var nog inte så nyttig rök som kom ur skorstenen. Ändå var det inte mycket plast och annat elände som kastades på den tiden.
  Det är skönt att röja undan gammalt och få lite plats.
  Kramen!

  Gilla

 2. Pova skriver:

  Börjar man laga mat igen till sig själv (1 st person) efter att ha fått mat (smaklig eller ej…) hemburet, ja, då har det gått framåt! Hurra för din moster! Tråkigt att hon bor så långt ifrån dig; hon skulle nog uppskatta att få din/er hemgjorda lammkorv 🙂

  Sopor, ja. Jag sorterar och sorterar, men så måste jag iväg en bit med allt. Och du vet hur det är när jag ska traska omkring… Det lagras i förrådet! *usch*
  Men sorterat är det!

  Kram

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s