Regnet det bara öser ner…o.s.v.

Ja nu är det verkligen blött här ska jag säga. Har regnat oavbrutet i 3 dygn. Vi får väl ingen för sommaren som inte bjöd på nåt regn här hos oss. Men det gör inte så mycket finns så väldigt mycket att pyssla med inomhus just nu. Idag blev det kransekager vilka är käre sonens favoriter, så nu är det bara bullar kvar att fixa,iaf när det gäller baket.

Idag har vi också plockat ner advent från vinden, vill få upp det för i veckan som kommer finns ingen tid till det och jag vill ju kunna gå runt och tända allt nästa lördag. Har även bytt gardiner.

Så mycket mer var det inte att förtälja. I morgon är sidfläsket färdig saltat, har då legat i 3 dygn. Ska bli spännande att smaka. Jag har lovat Mäster raggmunk med fläsk så det ska det bli på tisdag.

Kram o puss.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Regnet det bara öser ner…o.s.v.

 1. ninni1960 skriver:

  Jösses vad du ligger i! Men du lär ju kunna ta det rätt lugnt inför julen sen när vi andra sliter för att hinna få allt i ordning. 🙂
  Själv funderar jag hur jag ens ska kunna baka saffransbröd. Det är redan rätt trångt i frysen efter att vi fick 45 kg nötkött i lördags och den halva grisen ska vi väl hämta snart också men jag lärer nog lägga skinkan i saltlake direkt för den får definitivt inte plats i frysen. Har dessutom en hel del matbröd, vanliga bullar och kubb i frysen också.

  Vad gäller tv4 och nolltolerans mot droger så håller jag delvis med dig om att Jay borde blivit utesluten ur tävlingen. MEN samtidigt så skulle det med säkerhet direkt lett till att han ramlat tillbaka i sitt missbruk igen. Han har ju inte varit ”drogfri” så länge och jag har ingen aning om ifall han gått på någon behandling eller lyckats hålla sig ifrån drogerna själv. Nu ser det ju ut som att han ska gå någon form av behandling vilket kan göra underverk om personen verkligen är motivierad till att bli drogfri. Utifrån det tycker jag att tv4 gjorde rätt som gav honom en chans till med förbehållet att han går någon form av behandling vilket han tydligen gärna ställer upp på.
  Eftersom jag själv lever med en nykter alkoholist/missbrukare så har jag blivit lite insatt i problematiken. Återfall ska aldrig ursäktas på något sätt och ett sådant gör att missbrukaren åter är på ruta ett och får en lång väg tillbaka igen till nyktert/drogfritt leverne. Jay har en lång väg att gå för att bli drogfri och jag hoppas han även kan låta bli alkohol för där alkoholen går in går vettet ut och då är det lätt att ta till tyngre droger också. Men nog tycker jag att han är värd en ny chans och jag hoppas han tar den och vårdar den. Jag kommer att fortsätta titta på Idol och jag hoppas att Jay vinner för han är en otroligt duktig artist.
  Tv4 visar varje vecka upp många missbrukande (alkohol eller droger) artister så där råder ingen nolltolerans annars heller.
  Så tycker jag.

  Massor med kramar till dig och Mäster!

  Gilla

 2. anithakj skriver:

  Tack för receptet fattade inte riktigt slutet om avsaltning men visst ska den då ligga i vatten? Mina frysa är fulla nu men får en av sonen nu när vi åker upp, ett litet frysskåp som jag får låna .Det är kul och så gott att ha tillgång till det här ”hemmaköttet” .
  Ja visst ska han ha en andra chans ,absolut men då ska den komma efter reab, när han har visat att han vill.Då tycker jag att han förtjänar att ta en plats .Tex en gratis biljett till nästa säsong.Men när en stor tv-kanal gör så här så ger det fel vibbar. Ang. det andra programmet med tex Plura så tittar jag inte på det heller ,jag anser inte att missbrukande människor ska exploateras i media ,för det ger tittaren ett skimmer över drogen och det vet ju den som lever i det eller med det att så inte är fallet.Som sagt gärna när de är rena och kan visa upp att de vill fortsätta så. Då kan media visa upp en ståndpunkt mot droger men även visa upp att det går att bli fri. I detta läge är det alltför många barn inblandade, samt att jag anser inte att vi som tittar och tv4 som ska ge chansen i första hand, han får den gärna nästa år.Sen är det ju så att han har redan fått en andra och tredje chans av sin f.d. fru och det är väl det som gäller i första hand. Det blir inte lätt för henne nu att ta tag i detta på nytt. För övrigt anser jag att han är överskattad men juryn gillar honom och då blir det liksom psykos,var samma grej förra året med Erik juryn höjde honom till skyarna men vad blev det av det ,vad jag vet och sett ,inte mycket.
  Jag tycker ni är fantastiska som lever med detta varje dag och min stora förhoppning är att det forsätter på den vägen och det vet jag att det gör.
  Love you 2 !

  Gilla

 3. ninni1960 skriver:

  Ja du har uppfattat det rätt vad gäller avsaltningen. Då lägger du skinkan i vanligt vatten i några timmar bara.

  Ja, Plura är ju en missbrukande artist men det finns så många fler. Tommy Körberg och Kicki Danielsson är ju kändisar med missbruksproblem bl.a.
  Missbruk och droger ska aldrig accepteras. Men ändå har vi dem omkring oss och nära oss jämt.
  Vad jag reagerar mycket på är all reklam för alkohol som förekommer i tv nu för tiden. Och så allt öppet drickande av vin i allehanda program. Vi lever i en alkoholvänlig tid och det skrämmer mig. Det ska skålas och smakas och drickas överallt och det accepteras!!! Tänk om det skulle göras lika mycket reklam med tobak? Alkoholen ger skador den också och många olyckliga familjer och olyckliga barn. Nä, ge dem coca cola och sockerdricka istället!

  Av fjolårssegraren Eric blev det inte mycket, det håller jag med om. Själv höll jag på Calle och Tove och den sistnämnda har ju nyligen släppt en cd som verkar bra.

  Kramen.

  Gilla

 4. anithakj skriver:

  Ja titta bara på alla såpor de visar det är vin hela tiden i alla sammanhang det är inte vettigt.De som är ansvariga borde fatta att det ger fel signaler ut i samhället som är så fullt av våld och misshandel pga droger.Men jag kan bara protéstera på mitt vis och det är att inte titta och inte ringa och rösta och ge mina pengar till tv4.
  Det jag inte fattar det är att hur kunde man ta bort förbudet runt spritreklam antar att det har med EU att göra.
  Calle var med på Doobidoo han är lite puttenuttigsöt hihihihihi

  Kram tillbakas ♥

  Gilla

 5. vad fint du har med alla apelsiner ,man blir glad av det.
  jag ska börja advebta lite jag med nu ,åtminstånde leta fram stakar och stjärnor. behövs lite ljus i denna mörka tid
  kraaaaaaaaaam

  Gilla

 6. anithakj skriver:

  Ja jag tyckte det behövdes lite färg. Dess apelsiner köpte vi när vi var på Mallis för några år sedan och de var så jättegoda och söta. Glömmer aldrig hur gott det var. kram tillbax♥

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s