Fortsätter att ösa ner.

Det har regnat så mycket här nu att alla åkrarna står i vatten och mitt inne i byn så var det en sjö över hela vägen så det gick inte att köra där. Tur att det finns en liten bakväg att ta. Vi skulle till vårdcentralen så vi var tvungna att ge oss ut i ovädret. Var in en sväng till våra secondhandbutiker i G-by och kollad, hittade de små kläder som jag var på jakt efter. På vägen hen åkte vi ner till bryggan och köpte Ölands potatis av en kille som åker runt och säljer från sin fina fiskebåt. Han säljer även lök och salt sill. Lite trevligt lantligt så här när man har hamnat på vischan på gamla dár.

I eftermiddags var det dags att ta upp sidfläsket som legat i saltlake sen i fredags och för att veta om det var lagom salt så stekte jag var sin skiva och det var perfekt. Så nu har jag skivat upp i portioner och fryst in. En bit har jag sparat, har lovat min Mäster raggmunk med fläsk i morgon.

Kram o puss ♥

Ps 2 dm. vatten i källaren ,inte kul Ds

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fortsätter att ösa ner.

 1. ninni1960 skriver:

  Fy sjuttsingen vad ni får nederbörd. 2 dm vatten i källarn är ju inte kul.
  Vi får bara lite snö här, tackochlov.
  Mysigt att kunna åka och köpa en hel måltid av en kille i fiskebåt. 🙂 Men vi fick ju tjurar från åkern här bredvid på bordet i form av kött i lördags vi också så… lantlig charm. 😉
  Saltat in fläsk har jag aldrig gjort däremot fläskläggen hamnar i saltlake några dagar innan jag kokar den. Åh, vad jag blev sugen på fläsklägg och rotmos… hemgjord rotmos naturligtvis. 🙂 Visst är det härligt att laga mat från grunden? Jag är så tacksam att jag är född och uppvuxen bondjänta så jag fått se hur maten kommer till och hur man tillagar den från grunden. Sånt missar många barn av idag och det är synd.
  Jag håller tummarna nu för att det slutar regna hos er och att det inte blir storm och elände som det tydligen ska bli/är på västkusten.
  Kram!

  Gilla

 2. anithakj skriver:

  Ja det är nåt jag skriver på listan FÖR ,att bo så här.
  🙂

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s