Jag tycker…..

inte om svordomar. Jag läser bloggar och jag tittar på TV och jag förvånas över att folk har så dåligt ordförråd så att de hela tiden måste ta till svordomar.Svenska språket är så vackert och varför då förfula det med satan , fy fan, jävlar ? Man tror inte på tex Gud ,men man tilltalar det onda med dessa ord. Gud = gott Satan = ont. Varför vill man i sitt dagliga språk säga: Fy fan va gott eller satan va ont det gör osv osv. Det konstiga är att när någon svär i TV så urskuldrar de sej med att : Oj då ,eller så får man väl inte säga i Tv ,alltså vet folk att det är fel att svära.En del kallar det för att krydda språket ,men det tycker inte jag. Jag har en bloggkompis ,en ung kille, Wille,som skriver i sin blogg flera gånger om dagen .En ung man som rör sej ute i bland mycket folk både kända och okända och måste bli involverad i detta språkbruk hela tiden MEN han använder inte svordomar i sitt språk. Det finns hopp om mänskligheten när man läser hans inlägg. Jag tror att man som vuxen kanske ska reagera på när barnen börjar använda svordomar kanske försöka ”mota Olle i grind”.

Mina åsikter håller du inte med så är det din sak.Men tänk på vad satan står för när du använder orden.

En fin låt ♥

Det här inlägget postades i Dagligt babbel...., Musik, När jag är ilsken!. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag tycker…..

 1. ninni1960 skriver:

  Jag tycker inte heller om svordomar men använder dem rätt friskt ändå. Dåligt ordförråd kanske? Ohejdad vana? Jag la mig till med ”kraftuttryck” när jag var liten och sen har det varit svårt att bli av med dem. Satan brukar jag dock inte anropa utan det blir f-n och jä-lar och förb-at. Tackochlov så har mina barn bättre hyfs än vad jag har så nog finns det hopp för ungdomen. 🙂 C svär väldigt sällan.
  Du lyckades med bilden ändå till sist! 🙂 Vad bra! Man ska aldrig ge sig! 😉
  Jag hoppas förkylningen håller på att överge dig nu så du får tillbaka kraft och ork men något bra har det ju ändå varit med förkylningen… du har fått in en bild här. 😉
  Ha en skön helg! Hälsa Mäster.
  Kram till Er båda!

  Gilla

 2. ninni1960 skriver:

  Glömde… Björn Afzelius är en av mina favoritartister. Han har så många bra låtar.
  Kram igen.

  Gilla

 3. willesvarld skriver:

  Heeej!

  Vilka fina ord ”Mormor”!

  Nu har du gjort min helg!

  Tusen tack för alla fina ord – du förgyller mina dagar…

  pussokram

  //Wille

  Gilla

 4. kristina nilsson skriver:

  Ja faktiskt har jag också tänkt på detta fenomen. Man klär sej efter senaste mode, flickorna sminkar sej för att se söta och fräscha ut man rakar sej både här och där allt för att var snygga och tilldragande.MEN sen är man så ”ful i mun” vad är vitsen? Ett fullt och ovårdat språk bärs inte upp av att man stylar sej från topp till tå.
  Tack för ordet.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s