Påskafton…

ff strålande sol faktiskt mer än vårväder…nästan sommarkänsla.Men framåt aftonen blev det riktig kyligt så det blir nog lite frost i natt.

Traditionellt påskbord fixade vi iordning sonen och jag medan Mäster ordnade med uteplatsen där det var lä,så satt vi då ute och åt påskmat det hör väl inte till vanligheterna.Så skönt.

Våra kära grannar  har bråda tider nu och kör med harven mest hela dagen. I år får frun i huset sköta den biten för G har fått så förskräckligt ont i en höft,så han kan inte sitta i traktorn när det skumpar så. Då tänkte jag om jag kunde vara till någon hjälp och eftersom jag inte kan köra traktor så fick det bli något annat.För att underlätta en av påskdagarna så bjöd vi på middag i går. Lammstek, potatisgratäng,gelé och inlagd gurka.Till efterrätt en rabarberpaj som sonen gjort på de nya fina rabarberna som kommit , vaniljsås till det. De var så glada för att slippa laga middag en dag samt att det blev lite festligt mitt i stressen. Tänk vad lite kan göra mycket ibl.

Jag måste också få berätta om den fina busken jag fick av”Hjördis och Gösta” när jag fyllde år i vintras. En Stjänmagnolia som bara precis han komma i backen innan all snö kom.Vi var oroliga att den inte skulle ta sej när det blev så mycket snö på en gång  men idag sprack knopparna ut och nu väntar vi med spänning på att få se den blomma första gången.

Sonen och Mäster satte igång lilla ”vattensprutet” också. Så nu är vi alla trötta av all frisk luft sol. Skönt!

Sov gott! ♥

Magnoliaknopp.

Vattensprutet.

Konstiga blommor i plommonträdet.

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Påskafton…

 1. povanorrkoping skriver:

  Åh, en magnoliaknopp! Väntar med spänning på att få se hela busken i blom.
  ”Vattensprutet” (jag skulle nog kalla det en liten fontän) ser underbart ut. Plötsligt verkar det vara sommar – fast ändå inte. Fortsatt trevlig helg!
  ♥ Kram ♥

  Gilla

 2. ninni1960 skriver:

  Näman vad jag blir avis. Har ni redan fått rabarber! Va gôtt! Längtar efter första rabarberpajen…
  Och en Magnolia!!! De som doftar så underbart och är så vackra! Väntar med spänning på blommorna. Kan inte du fota en fin bild på en magnoliablomma då och skänka till mig som jag kan få använda till grattiskort?
  Jag förstår att ni har en underbar påskhelg i det fina vädret. Vi har också haft fint hittills och idag satt jag faktiskt ute i bara underkläderna och solade. C tyckte att jag skulle grunda lite innan jag åker till Cypern (natten mot måndag åker vi, mor och jag) men inte blev jag nåt solbränd inte men C blev naturligtvis lite brun på en gång. Är det inte orättvist så säg?
  Kramen.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s