En sväng…..

in till staden blev det igår.Hade fått lite spillved av ”Gösta” som vi vill hämta.Lite påfyllnad i livsmedelsförråden blev det på Willys.Lämnade två redovisningar till överförmyndarnämnden med förhoppning att de är nöjda med mitt arbete.

Väglaget var ok det var bart på vissa bitar och slaskigt på vissa , bara vår lilla väg in till byn som var snötäckt och spårig men det är bara 2 km. så det fixade sej.

Finns inte så mycket att blogga om just nu.Jo en sak måste jag få bli arg på och det är hur det döms i vårt land .Jag anser att har man dödat en människa genom våld då är det mord och ingenting annat.Men inte i våra domstolar.Killen som slog ihjäl en man blev dömd till 1 år och 3 månader. Men hallå har man dödat någon så finns väl för allsin dagar inte några förmildrande omständigheter.Om man inte är full förstås för då vet man inte vad man gör,ja det är en annan hypotes som svenska domstolar kör med. Men detta är ju inte klokt.En sak till när jag ändå är i farten.Har ni tänkt på att alla som har en högre befattning inom samhället eller politiken får också bete sej som svin det gör ingenting dom får snart ett nytt toppjobb och full pension och avgångsvederlag på flera årslöner. Sverige hur står det till etik och rättvisa ?  Har man gjort fel så ska man få stå för det inte, belönas med korta fängelsestraff eller flera årslöner.

Uppretad Torparkäring önskar er en god dag! ♥

Fint fönster som min Mäster fiaxt gör mej iaf glad!

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

En kommentar till En sväng…..

  1. ninni1960 skriver:

    Jag håller med dig om att det är konstigt med straffsatserna i det här landet. Har man mördat nån så har man och då ska man dömas för mord och med ett rejält fängelsestraff. Om man gör brottsliga saker på fyllan (sprit eller droger) ska man dömas för det och det ska inte vara nån förmildrande omständighet att man varit full. För varför ska det accepteras att man gör vissa dumheter på fyllan för att ”man inte visste bättre” p.g.a. att man var full då det anses väldigt fult att köra onykter. Då hjälper det inte att skylla på att ”man inte skulle kört i fyllan om man inte varit full”. Visserligen är alkoholism en sjukdom men det ska inte räknas bort det man gör för den skull. Alternativet vård för sitt missbruk är då isåfall vad som ska finnas och sättas in direkt. Hur många mördare är inte sjuka på något sätt? Finns väl ingen frisk människa som tar livet av en annan människa heller?
    Nä, rättvisa och etik vill vi ha!
    Kram.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s