Har pippi…..

på att förlägga fredagens städningar till lördagar.Fattar inte att det ska vara så svårt att ha lite struktur på tillvaron som pensionär.Men som sagt vintern är inte min årstid så då förfaller både jag och min struktur.Men idag har jag dammsugit och dammat .Håller ju på med mina redovisnongar vilka en del innehåller sjutusenfemhundraelva kvitton. Men det ligger nu och väntar på årsredovisningarna från banken.
Igår vräkte snön ner hela dygnet, så vi blev sittandes här vid våra datoer lite småsura över spelen på FB som ibl. blir lite för svåra 😉 Men kul är det och en sysselsättning så god som någon.Idag skulle det vara huppehåll men det var en lögn för det har snöat hela dagen, men blåser inte fullt lika mycket som i går.
Jag har dammsugit min dator invändigt nu och ska snart även ge mej i kast med Mästers .
Önskar er alla en fin lördag ♥

Ännnu en bild fån sommarens semester!

från iphonen 050

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Har pippi…..

 1. Ninni skriver:

  Snabeldraken motionerade jag i fredags men inte mer. Idag tyckte C att vi skulle plocka bort julen och då han är karl så är det ju lätt gjort. Det är bara att ta bort alla julsaker och klä av granen, plocka undan adventsstakar och stjärnor och sätta tillbaka fönsterlamporna. Men jag fick att göra hela dan. Damma och byta dukar och ta fram lite andra prydnadssaker och paketera undan alla tomtar, bära ut den avklädda, förpackade granen till förrådet och byta gardiner i sovrummet och gästrummet där vi haft tomtegardiner. Köksgardinerna som är röd och vitrutiga och de röda dukarna får vara kvar i köket ett tag till. Dels orkar jag inte ta itu med det och dessutom så blir det så varmt och ombonat med detta röda i köket nu när det är vitt och kallt ute. Kallt har vi haft idag så det räcker. -21º och strålande sol och nu är det -19º och stjärnklart. Det enda jag varit ut idag är till och från förrådet. 🙂 Och det är först nu jag satt mig vid datorn idag också. Knäppte på den efter frukost men så fick C den strålande idén att plocka undan julen så inte har jag haft tid att sätta mig vid datorn då… Men det är tur att vi har varsin dator nu för då C inte orkar med så mycket så blir det en hel del sittande vid datorn för hans del. Hade han inte haft det att syssla med så skulle han nog bli tokig. Men jag sitter lite mindre vid datorn nu för tiden då jag oftast har fullt upp att göra ändå. Allt går ju långsammare och långsammare för mig så det tar sin tid. Orken är ju inte vad den varit och det är väl bara att vänja sig vid det.
  Igår satt jag hela kvällen och gick igenom min ekonomi för 2012. Nu vet jag nästan exakt var pengarna flutit iväg. Har väl haft skaplig koll tidigare också men det är ju bra att pränta ner det så det går att göra en budget inför detta år. Ska gå igenom C:s också. Vi måste se till att få bättre grepp om ekonomin nu eftersom den blivit 3000:- sämre varje månad sen C blev sjuk. Då gäller det att veta var vi kan spara in. Jag är ju van att ha det så men inte C. Så det är lite ovant för honom när pengarna inte vill räcka hela månaden som förr. Nu ligger vi på samma inskomst efter skatt han och jag.
  I möre ska jag försöka ta det lite lugnt i alla fall. Dagarna går så fort så jag hinner inte med… men det är väl så när man är ”pensionär” skulle jag tro. 🙂
  Kramen.

  Gilla

 2. anithakj skriver:

  Ja du det är så ,samma som när man plockar undan i köket allt går så mycket lättare för dom ….eller är det vi som ser för mycket ….hihihihi men ändock skönt att dom hjälper till eller vad man ska kalla det för …….Pensionärernas ”lön” är inte mycket att skryta med, när man ser vad som har gått upp under ett år vad det än gäller allt går stadigt uppåt utom pensionen.Såg precis att våra pensioner har sjukit de två sista åren med 4000 kr var på ett är …hur kan man göra så…när allt annat är tillåtet att stiga i pris….Usch nu blev jag upprörd här….:-(

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s