Skärtorsdagen 2013…….

fick jag diagnosen livmodercancer. Jag hade varit och tagit cellprov veckan innan och onsdagen före påsk blev vi kallade till gyn i V-vik. Fick veta att det ¨åg lätt ut och att den var liten och koncentrerad så det skulle inte bli nån stor apparat av det hela. Men efter röntgen så såg man att lymfkörtlarna var aningen förstorade, så då kunde de inte göra det på mitt hemsjukhus utan Linköping skulle ta över operationen. Underbara läkare och sköterskor som lyssnade på mej och på min oro och gjorde allt för att jag skulle ha det bra. Under tiden jag var sövd skickade lymfkörtlar i väg på analys . Dagen efter på ronden fick jag veta att tumören var så pass ”elak” så jag var tvungen att få efterbehandlingar MEN den bra saken var att det fanns ingen cancer i lymfan. Väl hemkommen så fick jag tid för cellgiftsbehandling inom en vecka. Det var inte roligt har nog aldrig mått så dåligt. Fick svåra biverkningar av alla de slag. Kvar efter 7 månader sitter känselbortfallet i fötterna, fingertopparna är bättre men ff. inte helt normala. På grund av detta avbröts cellgifterna skulle ha 4 behandlingar fick 3. Som det verkar nu så kommer dessa besvär att bli bestående, men tror att jag ska kunna lära mej att stå ut. En kväll så fick jag så svårt att andas vi stod ut till kl. 3 sen åkte vi in till akuten blev omhändertagen genast och inlagd . Blev röntgad meddetsamma på morgonen och det konstaterades proppar i lungorna. Blev medicinerad med waran. Eftersom det blev så besvärligt med andningen så fick jag lite vilotid innan strålningen. Så i sep. var jag till Linköping och fick 3 strålbehandlingar. Vi var lie oroliga att vi skulle behöva sitta och åka mellan men så var det inte utan när brevet kom så stod det; ”vi har bokat rum åt er på vandrarhemmet” jag bodde gratis och Mäster betalade endast 100 kr inkl. frukost.
Idag har jag varit på min första efterkontroll man tar inget cellprov för strålningen sitter i ff och då kan det bli missvisande svar. Men läkaren kände på all lymfa och kollad noga och hon var så nöjd hittade inget konstigt .
Sommaren har varit väldigt jobbig för min käre Mäster som skulle passa upp på mej som inte tyckte något var gott och ville inte ha det och inte det och som grät för allt och som mådde ”skit”och ändå stod han ut och kämpade med mej genom allt. Dotter C kom ner och hjälpte oss de två första veckorna sen kom Sonen S och var hela sin semester 5 v. och det var till så stor hjälp . H o L kom några dagar och var lite avlösning och väldigt mycket uppmuntran.
TACK alla mina kära ♥
Och tack till vården i Västervik och Linköping för allt har flutit på så bra inga väntetider utan allt har följt slag i slag och tack för all omvårdnad av snälla och fina människor.
Tack min Gud för att jag bara behövde tre behandlingar av varje tänker på alla som måste ta många, många fler och vad jobbigt de måste ha det. Jag är så TACKSAM !
Denna bloggen blev till just därför att JAG ÄR GLAD IDAG OCH FULL AV TACKSAMHET !

https://www.youtube.com/watch?v=a37bBm8pXSk

Det här inlägget postades i Bloggat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skärtorsdagen 2013…….

  1. Ninni skriver:

    Ja nog hade du tur ändå mitt i allt elände. Jobbigt att du fortfarande har besvär med fötterna och fingrarna, vi får hålla tummarna för att de besvären försvinner.
    Skönt ändå att man kan vara tacksam trots sjukdom och elände.
    Kramen.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s