Idag så har vi tagit …….

farväl av en av våra bästa vänner. Han har varit sjuk en längre tid och nu orkade inte kroppen längre. En mycket fin, rolig man och som när han berättade sina historier från sitt liv som elektriker uppe i Norrland så kom den härliga norrlänska dialekten fram. Han var en duktig hobbysnickare och gillade att göra fina saker i lövsågsarbeten ,vi har många av hans saker här och som prästen sa , har vi saker som S har gjort så påminner de oss om honom och vi kan minnas allt trevligt. Prästen ja inte var det en sådan man hade när man gick i kyrkan förr då var det oftast en äldre herre med begynnande pondus som mässade från talarstolen. Idag var det en ung tjej tippar på ca 35 år glad och gestikulerande när hon berättade det som S sambo och hans dotter hade sagt om S. Det var bara positiva saker och det blev tom lite skratt i kapellet.
Men det hela började med att när vi kom dit så fanns inte våra handbuketter där jag tittade in i kapellet och såg att inte heller buketten jag beställt fanns där. Fick tag i han som höll i det hela och han blev ju lite konfunderad för han visste ju att han hade beställt det. Men proffsig som han var så sa hen: Sitt ner och vänta så lovar jag att se till att de är här till kl 12 då var kl 20 minuter i 12 2 minuter i tolv rasslar det till utanför och blombilen tar kurvan i ett jehu. Blommorna vid kistan våra handbuketter fanns på plats kl 12
Under tiden kom ju vännerna strömmande, in kommer två av vår gemensamma vänner från Blekinge. Vi hälsar och kramas vi har ju inte träffats på länge och när vi ställer oss och prata får jag se att B har en tomteslips på sej. Men hallå vad har hänt här , tänkte jag, men sa ju naturligtvis ingenting. Efter en stund så kommer en vacker kvinna fram med en låda och går fram till Mäster och säger välj en OCH det var tomte/julslipsar i lådan . Mäster såg näst intill olycklig ut vi kände inte kvinnan i fråga så han undrade vad som var på gång. Jag fattade galoppen så jag sa ta den gröna den är fin, han tog den och rullade ihop den och skulle stoppa den i fickan. Men då fick jag se att de närmaste hade också julslipsar så jag sa åt honom att ta på den ,NEJ jag ska inta ha slips.JO gör det nu alla har sådana. Förklaringen var att S sparade på julslipsar och när dottern hade städat ur lägenheten hittade hon lådan med slipsar och kom på att pappa S skulle nog skratta i sin himmel om alla karlarna hade dessa på sej, så tom begravningsentreprenören bar tomteslips. På tal om honom så var han duktig musiker han spelade Amazing Grase så vackert på trumpet. Så den här dagen blev trots sorgen efter en mycket nära och kär vän en dag att minnas och faktiskt att skratta lite åt.
När vi kom hem så ringde sonen för att höra hur vår dag varit och om det gått bra , jag var ju tvungen att berätta om slipshistorien och att jag spänt ögonen i hans far och kommenderat honom att TA PÅ DEJ SLPSEN.
Då säger Mäster :Det är väl inte så konstigt att jag blev förvirrad för jag TÄNKTE VAD I ALL SIN DAR GÖR DEN HÄR TJEJEN GÅR OCH SÄLJER JULSLIPSAR PÅ EN BEGRAVNING….sonen och jag fick oss ett gott skratt och jag förstod ju lite bättre varför Mäster blev så konstig där med slipsen. Till saken hör att vi har aldrig träffat S dotter så hon var ju okänd för oss när hon kom med sin slipslåda.:-)

Tack Styrbjörn för att vi fick låna dina julslipsar och fick en lättare dag än vad vi trodde. ❤
Tack alla ni andra som vi fick den äran att vara tillsammans med den här trots allt bra dagen ❤
Tack Iris du vet var vi finns om det behövs ❤

Från mobilen men man anar slipsarna.

Det här inlägget postades i Bloggat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Idag så har vi tagit …….

  1. irisnilsson skriver:

    Tack för din roliga och ”mitt-i-prick” beskrivning. Jag har skrivit ut det åt Elisabet, hon fastnade helt i det där med ”vacker kvinna” haha , tror det var det enda hon såg…..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s