Vad är det…….

med folk egentligen. Mäklare lurar sina kunder med falska budgivningar, jurister och advokater lurar sina målsägare Fifa myglar och mutar, finns det ingen etik kvar i världen? Samvete har det helt och hållet försvunnit? Jag säger bara SKÄMS på er stora rika karlar (för jag tror det är mest karlar i detta) hur kan ni sätta barn till världen och fostra dem till sanningsenliga och kännande människor när ni är så fulla av svek och lurendrejeri? Men det man sår får man skörd i sin om tid på ett eller annat sätt .
Själv har jag inte mutat eller lurat någon idag  jag har däremot skördat en bamseknippe med gräslök och fryst in. Gurkorna blir färdiga pö om pö är nu inne på den 4; de burken. Snart kommer slanggurkorna och då ska det bli bostongurka ,det är tre som är nästan klara behöver kanske 2-3 dagar till. Har gått runt i trädgården och nypt av alla tulpanfröhus. Det ska man göra det lärde min morfar Hugo mej. Så det gör jag. Min morfar var konditor i Malmö så när min bror och jag var till mormor o morfar på somrarna så brukade han ta hem kakrester som vi fick smaska på. Minnen som kommer till mej ibl. och jag kan känna doften av vanilj som kom när han öppnade påsen.
Igår var det sommar här hos oss 20 till 22° hela dagen. Idag har det varit varmt också men lite mulet på eftermiddagen med en liten skur vid 19 tiden. Det får gärna regna på nätterna för det behövs verkligen vattnas.
Idag kom fiskhandlaren till grinden så det blev nyfångad strömming och abborrfiléer och nyrökt böckling. Ibland är det OK att bo på landet. 😉

Min Morfar Hugo
500511_156768ba34586ua320i5d9

Min Mormor Gerda
500541_5194522s23qfu6319f50c5

Oscartårta var en av Morfars specialare.
oscardelav

Bilden lånad av Mazarin Konditori o bageri i Bro

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s