Midsommarafton 2016

Vilken underbar Midsommarafton. 28 till 30 grader och inte en regndroppe.Vi började med en lång frukost som redan då var så varm så vi fick sätta på fläkten på uteplatsen. Nästa tradition är att plundra potatishinken som jag satte i början av mars just bara för att ha egen färskpotatis till midsommar. Detta har funkat varje år, så också i år. Mycket fina och jättegoda Tjejerna av med kläderna och var sin vattenslang för att svalka sej och för att tvätta potatisen som de hade plockat i sina hinkar. Inte så länge eftersom vi har vattningsförbud, men en liten stund. I växthuset hade jag sparat så de fick plocka var sin slanggurka och sen hjälpa till att vattna.
Vi fortsatte förmiddagen med att göra den sedvanliga lilla midsommarstången. S och morfar fixade blader och H gick på blomsterjakt. Töserna var med så gott det gick. Detta pågick ett bra tag så jag gick in och gjorde tårtan. Vid två började vi med maten. Så blev det ett härligt midsommarbord med sill, lax vår goda potatis och köttbullar och prinskorv som ungarna fullkomligt slukade. Man blir hungrig av att vara ute o busa hela dagen.
Ett besök i morfars verkstad för att borra och spika lite, det är en av höjdpunkterna när man är här.
Nu har vi suttit här med lite ost o vin och haft en härlig pratstund med mycket skratt men även ingående diskussioner. Så mysigt.

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s