Kan någon …..

förklara varför tiden går så förskräckligt fort. Måndag och fredag ….den första i månaden den sista i samma månad….hela tiden. Men det är bara att ta´t som det kommer antar jag.

Hittade en bra text hos bästa dottern Fb.

Eller hur?

När vi var på vår lilla Tysklandstripp så köpte vi Pistagemassa Odenses fabrikat så igår bakade jag bullar med den i det blev supergott .Kul att alternera mot vanliga kanelbullar.
Idag har vi haft förmånen att ha sonen den bästa här. Han har kopplat in elen till min brännugn så nu kan snart tomteverkstaden starta. 🙂
Mäster har gjort färdigt fönstren på insidan och jag har strukit och fållat upp nya gardinerna. Han gick ut i dag för att avsluta jobbet på utsidan, men jag har inte varit och kollat, ska göra det i morgon. Jag har varit hos en av mina små damer som jag är godman för. Personalen ville ha en dammsugare så jag beställde en från Tretti, har handlat där förut och det har funkat bra och fri frakt. Den kom till ICA idag så jag hämtade den och åkte till boendet med den. Man kan tyck det är lite märkligt rummen ligger i korridorer med endast några meter emellan men alla måste ha egna dammsugare egna skurhinkar. Egna moppar kan jag förstå men annars är det väl ändå lite slöseri med resurser. Dammsugare kunde man väl dela på. Det är rum o litet pentry ganska stort badrum, for det och mat betalar man 9500 kr med en pension på 10500 kr. Man får ca 2000 kr i bostadsbidrag. Det blir inte mycket över till någon Mallis – resa eller dylikt. Omvårdnad ligger på 1700 kr men den är avdragen antagligen eftersom pensionen är så låg. Jaj det var lite siffror som surrar i huvudet när man läser om att Sverige har så många fattigpensionärer som får gå till ”Frälsis” och äta gratismat. 😦
Annars hade vi en trevlig pratstund där hon berättade lite om sitt liv. Alltid intressant att lyssna på och man lär känna sin huvudman lite bättre.
Till middag i dag blev det stroganoff igen hahaha var inte längesedan vi hade det men det fanns svensk lövbiff för halva priset så det fick bli så. Men till fikat gjorde jag något jag aldrig har prövat förut, Lime Key Paj. Willys hade lime 6 st för 10 kr förra veckan och det är så sällan de är på extrapris och i vanliga fall är de ju ganska dyra om man ska 5 st som det var i receptet. Den blev jättegod. Så det ska jag göra någon mer gång.

Sen var denna dag slut.

God bless you all ❤

Nu blommar Buddlejan

till fjärilarnas belåtenhet.

IMG_3780

Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s