Mycket trevlig och …….

 

rolig helg. Bästa vännerna från Hudik kom på fredagskvällen. Hade gjort ostbricka och vin. Blev mycket prat eftersom vi inte träffats på ett år. Ja vi pratar ju i telefonen men min kära väninna gillar inte datorer så vi kan inte ha den där täta kontakten som man kan ha på t.ex. FB. Men det gör inget vi vet var vi har varandra ändå.
På lördagen så plockade vi plommon och så kokade vi marmelad åt henne. De hade inga plommon och ville så gärna ha, men eftersom de inte skulle hem direkt utan på en veckas resa så gjorde v den här i så var det klart, och sen blev det några färska till reskost.
Till middag hade jag gjort kycklinggryta i förväg så vi skulle slippa stå vid spisen, den blev bra och alla gillade den.
Jag fick lingon och blåbär som var rensade och klara att lägga i frysen. Vilken lycka. Blev sen även en mysig lördagskväll tillsammans.
På söndag efter frukost och packning så drog de iväg mot Öland på sin släktforskningsresa.
Tack M o J för alla fina bär och trevligt umgänge.

Idag har vi rivit runt i sovrummet dragit fram allt och dammat och torkat och bäddat rent. Det är inte vettigt vad det blir dammigt. Men nu är det gjort för denna gången. Vi bor ju lite trångt så det är inte så himla lätt att vid veckostädningen komma åt under och runt allt och då får det bli sådana här generalgenomgångar.
Jag har fördrivit resten av dagen med att ha gjort sockerfritt äppelmos till Mäster. Vi fick äpplen av vännerna i stan eftersom vi har ett litet äppelträd som ger så dåligt. Gjorde 2 burkar plommonmarmelad med vanilj och rom och 2 burkar plommonmarmelad med ingefära och citron. Den sistnämnda blev liten aning besk kommer att passa bra till ost. Gör bara små satser för vi gör inte slut på så mycket sådant men ibl. är det trevligt att presenta en burk hemgjort.

Lång dag med mycket aktiviteter = trött.

Nu ska jag koppla av en stund med att surfa runt lite.
Må så gott alla världsmedborgare som läser här.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s