Födelsedagsuppvaktning i går

Bästa vännen Conny fyllde år. Jag hade gjort i ordning ett litet paket, egentligen ger vi inte presenter för vi gör så att den som fyller år blir bjuden på mat ute någonstans och det var redan avklarat. Men jag tänkte ändå det var kul att ha en liten grej med. Vi åkte hemifrån strax efter nio för vi skulle uträtta alla ärendena innan vi skulle var där kl 12. När vi kommer mer än halvvägs så kommer minnet i fatt oss och Mäster kommer på att paketet är kvar hemma. Det fick ligga där, för långt att vända, så C får det nästa gång vi träffas. Vi blev bjudna på räkmackor och kaffe o tårta. Jättegott och som vanligt väldigt trevligt.
Idag har det varit bakdag. Mäster har bakat och kavlat hård bröd och jag gräddar. Jag har gjort årets fruktkaka (som alla villa ha) .Sen hade jag ju bestämt mej för att byta ut kransekager mot tebröd. De var jätteroliga att göra och ser goda ut MEN det var ett konstigt recept för det blev bara åtta st. Jaja det räcker till varsin till en fika iaf. Blir de goda så får jag dubbla receptet nästa gång. Nu är det bara bullar kvar och det blir i morgon. Sen har  jag mitt roliga att göra när allt annat bak är färdigt , då ska jag ägna en dag åt att göra praliner.

Före.
Är så mycket frukt i denna kaka så jag fick be Mäster om hjälp när det skulle röras i.

img_4493

Efter

img_4495

img_4496

img_4494

När vi var på Öland i somras så var vi till Stensås för att lämna in vår fina Swarovski-kikare för rengöring och allmän genomgång väl där så föll vi för frestelsen och köpte oss även en ny, så vi har var sin. I butiken fanns det oändligt många fina kikare men i taket så hängde en Albatross. Den fågeln har alltid fascinerat mej.  På Wikipedia kan man bland annat läsa att av 21 arter är 19 utrotningshotade. De lever i par hela livet.
IMG_4137.JPG

En låt med samma namn som denna mäktiga fågel.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s