Många härlig, roliga, ……..

underbara dagar med mina kära.
Började med att alla samlades runt middagen på fredags eftermiddag M hade gjort en jättegod kreolsk köttgryta, sallad potatis och gelé till, smaskigt.
På julafton var det frukost med skinkmacka. Till lunch hade sonen önskemål om risgrynsgröt, oj det var längesedan men så gott det var. Sen  tog vi alla en promenad i solen. Kalle Anka stod på tur när det var slut försvann alla upp i köket och i ett nafs så var det julbord framdukat. Inte ett handtag behövde jag göra. Inget överdåd eftersom vi varje år sedan flera år tillbaka har minskat ner på det som ”måste” finnas på julbordet . Men det var tillräckligt och mycket gott.
Nu börjar det bli längtan efter paket, men jag måste säga det att flickorna är otroligt duktiga inget tjat och gnäll på hela dagen. I år var det Hannis tur att läsa Lukas 2 om Jesu födelse. Sedan var det då äntligen dags för tomten att komma och jadå han hittade hit också trots att det var långt ifrån hemma och hit. Men som sagt mormor hade ju haft telefonkontakt med tomten och förklarat vägen.
Mycket paket blir det till de små när vi är så många. Vi vuxna drar ett namn och sen köper vi en sak för 200 kr. Jag fick ett nytt plånboksfodral till iphonen och Mäster fick en mössa med inbyggd pannlampa. Flickorna fick mycket fina saker var sin sak utmärkte sej speciellt för Elisa var det när hon öppnade paketet från Mimmi som var en verktygslåda med riktiga verktyg och för Nicki var det en Barbie som är sjöjungfru och lyser under vatten från Stoffe. Dansmattan var också en kul grej som de kommer att ha roligt med.
Kaffe och mormors kakor fick avsluta julaftonskvällen. Ingen varken barn eller vuxen kom i säng före 12 halv ett. En underbar julafton att lägga i minnenas album och inte ett handtag har jag behövt göra.
På annandagen tog H hand om matlagningen blev potatisgratäng och kassler jättegott. Dotter C med stora och lilla L åkte hem på juldagens eftermiddag för att jobb väntade. H och småtjejerna var kvar till annandagen de kom iväg vid 11 och båda resorna  till respektive hem gick bra .Mycket att vara tacksam för i den djungel som råder på vägarna.
Nu är sonen kvar över Nyår och firar med oss.Härligt !

Barnbarn 2 biologiska vuxna 2 extra små , kantareller plockade på julafton,vacker vy över vår sjö, dotter, son,julklappar, tomte. Allt perfekt ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s