Den här våren är …

inte som de senaste vårarna varit. Det är soligt, ja visst, men ingen riktig vårvärme. Så trots solen så blev det en dag i köket för mej i går. En del av min present till 25-åringen blir att hålla kaffekalaset med kakor. Stora L ville ha Kärleksmums, Tosca-bitar och Svärmors kakor. De två förstnämnda är nu klara och förpassade till frysen.
I förrgår kväll när vi varit i stan och skulle fika när vi kom hem så var mjölken sur. Det fanns ff en på 1,5 l kvar med samma datum, oöppnad så den var OK men förstod ju att den inte skulle hålla sej till dagen där på. Det var en dag kvar på datumstämpeln och då brukar det ju kunna hålla sej åtminstone ett par dagar till. Men inte denna gång, trots att kl. var sju och jag var dödstrött i hela kroppen så gjorde jag kantarellcrepes, för att använda mjölken. Det är som jag skrev på Instagram  #mankanommanmåste
och JA jag kände mej nöjd.

Nu är vi klara med bäddning och dammsugning, skönt att man kan hjälpas åt. Vad dagen har för övrigt är att jag ska hämta ägg, köpa kattmat och lite senare göra en ost och skinkpaj till kvällen då bästa sonen kommer. Kör försiktigt S och tänk på alla som inte gör det. I dagens trafik får man tänka både åt sej själv och sen räkna ut vad medtrafikanterna tänker ta sej för. Läste ganska skrämmande siffror igår att 3 av fyra stannar inte vid stopplikt. Vad säger det om folks hjärnkapacitet? Samt att blinkers vet de flesta inte om att det finns på deras bilar.
Vi bor långt ute på landet utan andra förbindelser än att det går en buss morgon och kväll. Men trots detta så har vi en tiggare utanför affären. Min fråga är om man villa ha pengar i muggen för att man är fattig hur har man råd att ta sej så långt ut på vischan utan bil och har man råd med bil och de höga drivmedelspriserna som vi har här, hur går det ihop? Ni som känner mej vet hur stor och tjock jag är, damen utanför Ica är större än mej. Hur hänger det ihop?
Sen undrar jag om folk som ger i muggen förstår att de gör mer skada en nytta.
Många funderingar i min skalle.
Läs här.
https://www.svd.se/hjalporganisationer-sluta-ge-pengar-till-tiggare
Som sagt ge mycket och gärna till organisationer som du litar på. Då först kommer ditt givande till nytta.
Hit Bistånd Östeuropa skänker vi allt som vi tror går att sälja och inbringa pengar som sedan går direkt till Rumänien och Moldavien.

Som vanligt mina åsikter i min blogg och de står jag för.
Ha en härlig fredag ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel...., Musik, När jag har åsikter.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s