En vacker och blåsig…

Svensk Nationaldag blev det 2017. Vi brukar gå och titta på firandet vid vår Hembygdskvarn, men inte i år. Varför, ja jag vet inte, det blev inte så bara.
Sonen har varit här över långhelgen och grabbsen har fixat till lyse på vinden. Det blir bra nu när Mäster håller på att göra iordning där uppe. Halva ska bli förråd och halva ska bli sängplatser.
Det finns hur mycket som helst att göra när han är här. Det sista innan han for hem var att hjälpa mej med att gödningsvattna i växthuset. Det är tungt så det var skönt att få hjälp. Tack kära son för att du kommer och tillbringar tid med oss.  ❤
Jag har skött mat och kaffe-hållning samt gjort en slutredovisning till överförmyndarnämnden på mannen som avled i maj. Man har en månad på sej att lämna in, lite knappt blir det eftersom man ska få in alla utdrag från banken m.m. Men nu är den iväg.
Gurkskörden är nu uppe i 8 kg. I dag blev det Dagmars ättiksgurka. Bästa väninnan i skogen fick ett kg. Sen har jag lovat bort ett kg till kompisen i stan.

Starungarna lever en hel rövare och skriker efter mat. Det finns ff kvar några i boen men de är stora nu och hänger halvvägs ut genom holken så kan tänka mej att i morgon är det tomt.

Nu ska jag kolla på Firandet på Skansen så man får lite nationalkänsla.

Lev väl livet går ej i repris.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.