Sommaren pinnar på …

och jag har fullt upp. Därför har bloggen haft semester, men i kväll titta far och son på fotboll och då tänkte jag passa på att visa mej här.
Sedan midsommar har tiden varit fylld av växthus med till hörande gurkor, tomater som ska skötas om. Västeråsgurka gav en enorm skörd slutresultat blev 27 kg. När jag hade gjort vad jag anser vi har plats med i källaren så sålde jag 10 kg och gav bort 8 kg. Slanggurkan blev bara en planta men den har gett 12 gurkor. Har prövat att sätta nya sådana så får vi se om de hinner innan hösten att ge någon skörd. Tomaterna mognar nu efter hand och ger oss de vi behöver dagligen. Gula löken är färdig och hänger i flätor. Svarta vinbären är plockade och gav gelé och eftersaft och lite sylt. Vi har bara en buske men det räcker gott och väl till oss. Bigarråerna är nedplockade de är inte så mycket att göra åt utan är ju mest bär att äta, men jag har gjort några burkar inlagda i en sockerlag spetsad med lite konjak, får vi se vad det blir. Har fyra olika chilisorter ingen av dem är färdiga ännu men det ser ut att bli bra skörd där också.
Midsommar firades här hos oss tillsammans med småtjejerna och deras mamma. S var här och det är så skönt han är en klippa, duktig med flickorna och behjälplig med allt.
Veckan efter midsommar åkte han hem och jobbade fick en stressig och jobbig vecka MEN sen blev det semester så nu är han här och inne på sin tredje vecka av sin ledighet.
Förra söndagen var vi i Oskarshamns kyrka på en konsert med underbara Peter Johansson. Fullsatt och extra stolar, han drar publik. När allt var slut så sa han att det skulle bli et extranummer och sa ”Anitha du har önskat en låt på FB och här kommer den”. Jag blev så överraskad så filmen jag tog blev inte bra men man ser och hör honom iaf. Lycklig blev jag att få höra honom sjunga George Harrisons ”Something” för mej. ❤
I tisdags åkte S och jag upp till Söderköping för att hämta upp småtjejerna som skulle vara här några dagar, själva utan mamma denna gång.
Det är andra gången och det gick lika bra denna gång. Lydiga och snälla och alldeles underbara.
Idag var vi till staden för handling på Willys samt att Mäster skulle ha färg till målning av Frigge. Det tog mer än halva dagen, när vi kom hem hade S lagat mat, så gott, kyckling, vår egna goa potatis och en sås som jag hade velat äta med sked. 🙂
Ger er en liten bildkavalkad av vad som har varit sen jag skrev sist.

Kram ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.