Flera dagar i…

sträck har vi haft flyttande tranor flygandes och skrikandes över våra huvuden. Vädret har ju varit klart så de har flugit väldigt högt så det gick inte att fånga dem med mobilkameran och min nya fina hängde ju naturligtvis inomhus. 🙂 Trots att de flyger så högt så de ser ut som små prickar så hörs de väldigt tydligt. Så nu får man väl säga att det är höst. Vi har ff fint väder och regnar det så kommer det på nätterna. Utemöblerna har Mäster ställt undan ska på en press bara, sen så får vi längta till april-18 då de får komma ut igen.
En dag i förra veckan fick jag sms från vår kära dotter med en bild på hur mycket kantareller som helst och en fråga om vi skulle nyttja byteshandel. 🙂
Jag skulle få kantareller rensade och frysta om hon fick en sats frökusar och knäckeskivor. Åh tack jaaa sa jag, så jag bakade frökusar och en dansk råglimpa som jag sen skär  i mycket tunna skivor och torkar till spröda smakrika käckeskivor. Visst är det bra med byteshandel speciellt när jag inte kan gå i skogen själv och plocka svamp.

Vi åkte upp i lördags för att gå på China med bästa barnbarnsflickan.Hon fick teaterbiljetter x2 av oss när hon fyllde år. Det ena var ”Book of mormor” och det andra är i december ”Dansa samba med mej” Tobias Karlssons hyllning till Cornelis.
Book of mormor var tidvis i grövsta laget för mej, ja tom Stora L som är ung och frigjord 🙂 tyckte att det var lite för mycket könsord och rasistiska inslag. MEN Per Andersson var med och den killen kan ju konsten att roa, en otrolig mimik och ett kroppsspråk som får en att vika sej av skratt. Så vi sorterade bort det vi inte gillade och skrattade gott åt allt det roliga som dock fanns med i denna uppsättning.
När det var dags för L att hämta bilen så öste regnet ner, men vi fixade det också mycket tack vare att hon är så hjälpsam och mån om sin gamla mormor så gick det så bra, hon körde så långt fram hon kunde med bilen och kom med det enda paraplyet vi hade och sen in i bilen med gumman och sen in med rollatorn där bak 🙂 Inget är för besvärligt för denna älskade ”unge”.
Hade bestämt med Mäster och C att vi skule träffas och vi skulle bjuda på mat någonstans. C fick välja och då blev det Robbans kolgrill. Stora portioner och väldigt gott även humana priser. En lyckad dag och kväll med några av våra kära.
Måndagsförmiddag blev det lång-frukost med C innan vi vände näsan hemåt och väntande FiaLisa. Finaste grannfrun hade passat kisse de här dagarna, så det gick ingen nöd på henne.På hemvägen stannade vi i Nyköping och handlade på CityGross. Alltid kul att handla i nen annan affär emot den man är van.Stor butik och mycket trevlig. Jättefräsch grönsaksdisk och mycket sv. kött. Det var en positiv upplevelse.
I går var vi in till stan och hämtade Elisas cykel. Tösen har växt ur den lilla som hon fick förra året. Ja här går det undan.Jag hittade en fin flickcykel på vår köp och säljsida. En Cresent för 600 kr nya däck och i gott skick. Morfar får väl putsa upp den lite och sänka sadeln, så det är färdigt tills hon kommer nästa gång. Lite kul blev det när vi kom för att hämta den då var det i huset mitt emot där vi köpte hennes första cykel för ca 4 år sedan.

Lev livet väl för det går inte i repris.
Kram ❤

Lite bilder kommer här:

På teatern.

IMG_1144

Maten.

IMG_1148

Elisas cykel.

IMG_1143

Äntligen är de hemma så jag får sova på mattes dyra fårskinn 🙂

IMG_1149

Utsikten vis brevlådan

IMG_1133

Utsikten på väg hem.

IMG_1134

 

Idol-Chris duktig kille.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel...., Musik. Bokmärk permalänken.