Nu så har jag …

sansat mej.Finns ju i vardagslag inte så mycket att orda om livet på landet. Men nu så har vi haft lite grejer för oss.

Fredag fjorton dagar sen så kom Mamma H med småtrollen våra. De växer för varje gång man ser dem och nu är Elisa snart lika lång som mej bara ett huvud kortare, men så är ju jag i den andra åldern i ställt så jag krymper. Så vi möter varandra på halva vägen.

Hon fick sin cykel och den gjorde succés tog inte många vändor förrän hon klarade av både växlarna och fot och handbroms. Det var kul att den föll i smaken. Hon kunde ju inte ta hem den då , men S tog den med sen när han åke veckan efter.

Lite senare på eftermiddagen så dök sonen S upp hade jobbat halv dag så det blev lagom med middag när han kom. Hade gjort en ny sorts köttgryta på närproducerad nötbog smaksatt med rosmarin och kakao, blev väldigt gott.

Sen var det lördag den dagen som de egentligen hade kommit för och det var Mästers 80-årsdag. Det började med att hela bunten kom in med ljus och mer eller mindre ”skrålade” Ja må han leva… fast tjerna sjöng må HON leva hihihihi. Så gick vi upp till dukat frukostbord. ( Det gör vi för övrigt varje morgon någon av dem är här hos oss ❤ )

Så blev det paket, sonen hittade inte var jag hade omslagspapper så paketen var så fint inslagna i Julas reklamblad 🙂 Whisky och fint vin och en grovdammsugare att ha i verkstaden, det hade han önskat sej.

Av mej fick ha dragkrok och extraljus till bilen.Det var saker som vi båda önskade oss.:-)

Vid 12-tiden knackade det på dörren utanför står dotter C och sjunger som en överraskning. Så säger hon till Mäster att du får komma med ut till bilen och bära, när han kommer dit så hoppar bästa barnbarnen ut och sjunger och sprutar champagne och skjuter serpentinbomb.Gissa om han blev överraskad och väldigt glad. Alla samlade till fika med tårta och som vanligt vansinnigt mycket prat och skratt.

Kl 4 hade jag bokat bord på Gamleby hotells restaurang för att bjuda hela konkarongen på Mongolisk Barbecue. Jättegott och mycket trevligt.Vi satt nog väl i två timmar och gottade oss. Utanför skildes våra vägar för Stora L skulle jobba och Lilla L skulle tillbaka till skolan i Falun och mamma C körde.Så fint av dem att köra 50 mil för att fira farsan o morfar.

Mäster ville inte ha något firande ,men en sådan dag går ju inte att bara hoppa förbi och det tyckte inte grannarna heller för några dagar innan så kom bästa vännerna i skogen med var sin fin presentpåse med god dricka och jag fick en underbar lite hemvirkad fin julduk. Grannarna på båda sidor kom med fina blommor,

På söndag var det dags för småfolket med huld moder att vända näsan hemåt till skola och dagis på måndagen. MEN sonen hade en veckas semester så han har förgyllt våra dagar föregående vecka. Så i fredags när jag fyllde år så fick jag sång och ljus vid sängen och frukost med paket. Denna gång var det inslaget i Maxis reklamblad  🙂 Jag fick också det jag önskade mej , ett par trådlösa hörlurar till datorn så jag kan lyssna på min musik utan att tvinga på det på Mäster. Han är inte så mycket för musik nämligen.

Tack alla inblandade för er omtanke och kärlek.

Men vi var inte så himla snälla mot sonen för vi blev förkylda sista dagarna han var här så naturligtvis fick han det med sej hem och har haft ont i halsen veckan som gått. Vi hostar lite ännu men inte så farligt så det var ingen långvarig historia, det var skönt.Nu hoppas vi att han också repar sej också snabbt.

Idag har vi varit hos vår husläkare, Mäster har fått influensasprutan och jag var där för att visa upp nåt konstigt utslag , som de trodde var en sorts borrelia så jag fick penicillin. Så jag får gå tillbaka och ta flunsasprutan när det gått 10 dagar och pillren är slut.

Önskar en fin kväll ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.