Hej,svejs…

ibland undrar jag varför jag har en blogg. Har ju så svårt att få till att skriva regelbundet. Men det får väl vara som det är, så får ni se vad det blir av det. Det är ju svårt att köra med det vanliga som händer regelbundet och inte intresserar en kotte.
Men nu kan jag ju berätta att jag har varit på min halvårskontroll på gyn och min läkare var nöjd , hon såg inget och kände inget , så nu väntar vi på cellprovsvaret. Jag hoppas det är ok också. Sprutan för årets flunsa skulle vi ta föregående vecka, men som den minnesgode läsare kommer ihåg så hade jag hade fått nåt konstigt utslag som läkaren trodde var borrelia så jag fick penicillin och därmed ingen flunsa-spruta. 10 dagars kur med antibiotika blev det istället. Nu har dessa dagar gått så idag gick jag upp och fick min spruta. Så var det avklarat. Sonen kommer och firar 1;sta Advent med oss och det ska bli så mysigt.
Willys fick besök samt lite andra ärenden på stan sen bar det av hem igen så om man bara vill och anstränger sej så behöver det inte ta hela dagen bara för att man har tio mil tor för att komma till stormarknad och andra institutioner.
Även om man tror att de styrande m.fl. vill att vi alla ska bo i städerna och landsbygden ska gapa tom iaf. verkar det så för allt plockas bort. Affärer,apotek,system,tandläkare,bank ,post, skola,vårdcentral,frissa bibliotek m.m. allt som fanns en gång är numera tio mil tor. bort Vad jag förstår så är det än värre uppe i Norrland.
Fast det finns en fungerande nedlagd distriktssköterska-mottagning i byn så måste vi åka alla dessa mil för att få flunsa-sprutan. Undrar hur de tänker våra landstingspolitiker ( S här) när det gäller miljötänket. Nu får ju alla vi häromkring åka bli, färdtjänst,buss eller taxi för att komma in till läkarmottagningen. Inte särskilt klyftigt tycker jag , vilket jag också gjorde till ett medborgarförslag där jag påpekade att det vore ganska smart att ha öppet på vår mottagning tex 3 tidpunkter på hösten så vi kunde få vår spruta på ett enkelt och miljövänligt sätt. MEN det kastades i papperskorgen. Våra politiker ger jag inte 5 öre för ser bara till sej själv med höjda arvoden fri sjukvård fria resor m.m.  företräde för vänner och familj vad det är gäller och allt detta mygel som försiggår .Jag står nog väldigt nära ordet politikerförakt.

Så nu har jag gnällt färdigt. Nu ska jag vänta in sonen och när han kommer så ska vi äta lite.

Mina tankar är hos en vän idag som lever livet en aning fattigare pga hennes farfars bortgång.<3

Avslutar med att önska er en fin 1:sta Advent a3

 

PS julbaket påbörjat DS

Beställda och klara.

 

Glöggbordet.

IMG_0074

En annorlunda inspelning av denna Adventspsalm.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel...., Helg, Musik, När jag är ilsken!. Bokmärk permalänken.