Nu är det dags…

att önska er alla en fin avslutning på 2017.Hoppas ni får en härlig nyårsfest eller en lugn hemmakväll ,vilket det nu än blir. Vi här på Torpet firar in det nya året traditionellt tillsammans med sonen. Menyn är spikad och ingredienserna är inhandlade.
Meny Nyårsafton 2017 / 2018:
Gratinerad hummer
Oxfilé med potatisgratäng och pepparsås
Limepaj med lättvispad grädde

Sonen gillar att vara i köket och är duktig kock så vi ska hjälpas åt och förbereder så behöver det inte vara så mycket kökskommendering  just vid mattiden.
För att backa tiden lite så började julen med att sonen kom torsdagskväll.Hade gjort varma mackor eftersom han kom direkt från jobbet. Fredagen jobbade han hemifrån till kl 12 sedan hade vi en godis kvar som han ville göra, hallon/lakritskola. Blev en lugn kväll med mycket prat som vanligt. Lördagen bjöd på många kära ansikten som dök upp dotter och extradotter med två vuxna barnbarn och två mindre. H hade besök av sin kusin från Kanada så där fick vi göra en ny bekantskap. Trevligt. Hoppas han inte kände sej utanför , men jag tror inte det för alla utom Mäster och jag pratat ju engelska och julklappar hade vi fixat så han skulle få känna sej med i gemenskapen. Småtjejerna var väldigt, väldigt duktiga inget tjat och gnat om att öppna julklappar utan lugna och fina hela dagen. Vi åt grötlunch sen var det Kalle på TV efter det så försvann mestadelen av styrkan ut i köket och Mäster och jag bara satt och gottade oss.Vid femtiden så blev vi hämtade och allt stod dukat och klart för julbord. Jättegott och trevligt. Så vad det då dags att sätta sej runt granen för att läsa julevangeliet och bedja ”Fader vår” . I år var det Camilla som läste. Linnéa läste på paketen och Elisa delade ut dem.När man har små barn så blir det ju gärna ganska mycket paket och vi gör så att den som får sitt paket öppnar det i lugn och ro medans de andra tittar på .Så det tog ett par timmar i anspråk . Man ska titta och känna och tacka för sin julklapp så det tar lite tid men det är det värt för att alla är då involverad i alla.  På julafton behöver man väl inte heller ha bråttom och stressa på.
Så 9 personer en hund och en skärrad katt har huserat på Torpet denna julen.Så mysigt alla har fördelat sysslor och matlagning så Mäster och jag har inte gjort många knop.Förstår nu hur min lilla mamma kände det och tyckte det var skönt att komma till oss när allt var klart och kunde gå hem och lämna allt. Vi har som sagt hållit i jultrådarna sen vi gifte oss och vi har firat i vårt hem , med några få undantag då jag har jobbat och vi har firat hemma hos barnbarnen. Så många jular jag har fått uppleva, är väldigt tacksam för det och naturligtvis hoppas jag på många fler.
Var ju ganska kort ledighet i år så på Annandagen åkte alla hem för jobb i mellandagarna.
Sonen återvänd i går och nu ska han och jag förbereda för Nyårsmiddagen medan Mäster är i full färd med att tvätta två ”superskitiga” bilar .

Må gott och var rädda om er .

❤ Kram ❤

Blandad kompott 🙂

 

Lite fina julsånger

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel...., Helg, Musik. Bokmärk permalänken.