Sommar redan i…

mitten på Maj. Inte gör det mej något att shorts och linne kom fram så tidigt. Den lilla nackdelen är att alla blommor kommer på en gång och blommar slut i rekordfart.
Vi på ostkanten är inne på 4;de dagen med temperaturer runt 30 ° och tom mer vissa stunder på dagen.Idag sitter vi  inne med öppet fönster och fläkten som ”sprutar” sval luft på oss ..så det är ingen fara så länge man inte går ut. 🙂
Maj har varit intensiv, men givande, haft vänner på besök både från Hudiksvall och från Rönninge och Stockholm.
Tur att man har kompisar som ställer upp och hjälper till med allt när de kommer, när man själv inte kan riktigt. Mäster brukar ju vara på allerten men han har fått en svår sträckning i höger arm och skuldra med en inflamation som följd så han har inte heller varit i full gång.
Bästa, bästa grannarna i skogen var här på räkmacka i fredags, som TACK för bärhjälp när Mäster är handikappad. Så underbart att ha dessa vänner.
Bästa sonen har varit här många helger och hjälpt oss så det har funkat så bra.Han är igång hela tiden så han blir lite mör eftersom han är en ”kontorsråtta” men gör allt med bravur. Vi är så glad när han kommer. Förra helgen var han och farsan ute och fiskade. De drog strömming för första gången. Det belv 12 st och en sik. Siken hade rom så jag gjorde en kall romsås till fiskmiddagen blev väldigt gott. En annan fiskrätt som jag starkt kan rekomendera är gäddpaté. Får man gädda så är det inte så himla god fisk att äta så där vanligt men paté var väldigt gott.

Småtjejerna med huld moder har varit här och förgyllt våra dagar. Full fart och mycket härligt.De gillar Torpet tror jag för Elisa vill alltid stanna kvar och tycker att helgen går för fort. För två veckor sedan for vi upp till Sötälje för att fira vårt äldsta barnbarn som fyllde 26 år. Vilket både Mäster och jag har svårt att fatta. Hon har varit här alla sommrar under sina barndomsår så vi har så många minnen med henne härifrån.
Vi träffades alla på restaurang Down Town det var så trevligt och så gott.

Barnbarn nummer 2 är på klassresa till Mallis. Hoppas de får trevliga dagar och att de är försiktiga.

Vi planerar en flytt. Har tröttnat på vintrarna på Torpet. Åren sätter sina spår och jag tycker det är så jobbigt med snön i och med att vi bor i två husenheter så blir det väldigt besvärligt med skottning för att ta sej emellan. ( I nästa blogg ska jag visa foton och beskriva läget )
Vill ju inte att Mäster ska förta sej med skottning.
I V-vik finns inga hyreslägenheter. Det kommunala bostadsbolaget som vill att folk ska flytta hit och etablera sej här har en väntetid på lägenhet på 3 till 4 år.Bra va?
Så vi fick köpa en lägenhet. Eftersom kassan som pensionärer inte tillåter några exklusiva bostäder så fick det bli en 2:a i ytterområdet av stan. Den är på 70,5 kvm så den är ok vi tittade på många 2:or som var på 58 och tom 55 kvm. Man vill ju gärna inte gå varandra på nerverna redan första halvåret 🙂
Så vi har köpt lite grejer på auktion och varit på secondhand för lite kökattiraljer.
Vi ska ju förhoppnngsvis vara här ute mestadelen av året, så vi kan ju inte ta med allt härifrån.Just nu fattas det kaffebryggare och elvisp och en soffa 🙂 men vi tar det lite pö om pö vi har ju lite tid på oss 🙂
Den 29 får vi nycklarna.

Växthuset är i full produktion. 12 slanggurkor och 23 västeråsgurkor. Härligt !

Linnea som liten på Torpet.

IMG_0026IMG_0021IMG_0018IMG_0016

Sv jordgubbar inhandlade på ICA den till höger är vår första egna.
IMG_1211IMG_1215

Pionerna blommar för fullt redan väldigt tidigt vi brukar ha dem i midsommarstången
lär inte gå i år.

IMG_1220

IMG_1200

Födelsedagsbarnet och ”kusinen”   Kortet som Linnea fick samt presenetkort på Rusta enligt önskemål. 🙂

Våra hjärtebarn.

IMG_1026IMG_1024

Våra vackra syrener som vi fick njuta av så kort tid i år.

IMG_1076

Annonser
Det här inlägget postades i Dagligt babbel..... Bokmärk permalänken.