Cheesecake med Baileys

 8-10 portioner

Det här behöver du:

16 havreflarn

50 g smält smör

5 blad gelatin

250 g philadelphiaost

250 g mascarpone

1 dl Bailey’s Irish Cream

2 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl vispad grädde

1,5 dl starkt kaffe

3 sockerbitar

Så här gör du:

1. Mixa havreflaren med det smälta smöret. Tryck ner i en 24 diameters  kakform.

2. Blötlägg gelantinet i rikligt med vatten.

3. Vispa philadephiaosten med mascarponen och Bailey’s.

4. Vispa ägg och socker pösigt.

5. Smält 3 gelatinblad med 3 msk av philadelfiablandningen. Vänd ner grädden och äggvispet i resten av philadelfiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.

6. Häll upp i formen och ställ kallt i 4-5 timmar.

7. Smält de 2 sista gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli lite seg.

8. Skär upp kakan med vass kniv som doppats i varmt vatten eller värmts över gaslåga så får du riktigt fina snitt. Lycka till!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s