Tiramisu

  En italiensk efterrätt för 8- 10 personer det går bra att halvera den.

 3 ägg ( 4 om de är små )

1 ½ dl socker

400 gr mascarpone ( italiensk färskost )

3 msk Amaretto eller konjak

1 bit citron

ca 20 st. italienska savoiardkex, 250 gr.

3 dl kallt kaffe

Att sikta över: 

1-2 msk kakao

Dela äggvitor från gulorna och lägg gulorna i matberedare tillsammans med sockret. Låt maskinen gå en stund och tillsätt mascarponen, lite i teget. Kör tills det blir en fluffig kräm. Tillsätt konjaken. Skär av en grov bit av citronen och lägg ner den i krämen medan du förbereder resten.

Doppa hälften av kexen i kallt kaffe och lägg i en form med kant. Vispa vitorna med ett kryddmått salt till fast skum saltet gör att det går snabbare. Ta ur citronbiten ur smeten och rör ner äggvitorna mjukt och fint med en träsked. Rör åt samma håll hela tiden tills de små klumparna är borta. Bred ut hälften av krämen över  kexen i formen och doppa resten av kexen i kaffe och lägg på dem. Täck med återstående smet.

Sikta över kakaopulver och ställ kallt i flera timmar eller till nästa dag.

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s