Amarettoskorpor.

AMARETTOSKORPOR

100 gr sötmandel

75 gr smör

1 dl socker

2 ägg

2 msk amaretto

5-6 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker.

Rosta mandeln i ugnen 250° i 4 minuter.(gjorde inte jag).  Hacka dem grovt.Rör smör och socker mjukt.Tillsätt ett ägg i taget medans du rör.Tillsätt amaretton.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker .Blanda sedan med resten  till en smidig deg.Rulla ut 1½ cm tjocka längder.Grädda i ugnen i 20 minuter i 200 ° mitt i ugnen. Skär längderna medans de är varma i sneda bitar med vass kniv.

Borde bli ca 60 st.

Torka sedan bitarna i ugnen på 100 ° i ca 45 minuter till en timme eller längre om det behövs de ska vara torra.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s