Jag är en pensionär…

och är lite om mej,eftersom man inte kan leva på stor fot så köper jag varor med röda lappar.Så ofta jag kan och hittar både på Willys och på ICA i byn. Så igår blev det lite matlagning.Köpte svensk lövbiff på Willys stora fina skivor.Använde mej av Per Mobergs recept på oxrullader,väldigt gott. Det blev 5 middagar oxrullader och en middag sjömansbiff.
Idag är första dagen som man kan säga att det kom rikligt ovanifrån. Det är vi inte bortskämda med så det kändes nästan befriande och riktigt skönt för trädgården.
I fredags kom kräftorna så de är kokta (även där använder jag Per´s recept) kylda under gårdagsnatten och nu i frysen i väntan på kommande kräftskiva.

Igår var jag och fikade med min huvudman på äldreboendet. Gjorde en Sverigekaka och hade med mej och det blev uppskattat det var bara några smulor kvar på fatet  😉
En av damerna 93 år berättade att i morgon bitti reser hon till Grekland.Vi har nämligen en grek som är bosatt i V-vik sen en massa år och han har alltid jobbat innom äldrevården och för några år sedan så ordnade han en resa till sitt Grekland och det blev så omtyckt. Det blev en repris några år efteråt och då följde ett TV-team med och gjorde senare ett program om resan. Väldigt trevligt att få se hur de äldre njöt av att få hjälp att bada och sola och göra små utflykter.Minns inte så noga men det rörde sej om ett 20-tal pensionärer med rullstolar och rollatorer och med allt som behövs när kroppen inte är sej lik. Varje person hade en personal med sej som de bodde ihop med. Den resande betalade sin resa och V-vik kommun betalde personalens resa.Visst är det fantastiskt vad det bara går att ordna med en eld-själ som ”Tackis” och en välvillig kommun och personal so ställer upp. Nu hoppas jag att de en tredje gång får en skön och givande resa till solen.

Önskar er en fin söndagseftermiddag.

Här kan ni faktiskt se dokumentären om Greklandsresan.