Gittans Favoriter

 200g skållad och mald mandel

3½ dl florsocker

½ tsk bakpulver

2 äggvitor

Smörkräm:

2 äggulor

100g

smör el margarin

2 tsk vaniljsocker

1 dl florsocker

 Vispa äggvitorna (ej för hårt). Blanda i mandeln och florsocker som blandas med bakpulver.Klicka ut små kakor (ca en tesked)på bakplåtsklädda plåtar (ca 25-30 st på varje plåt).Grädda i 200 grader, ca 5-10 minuter (ska vara ljusgula).Låt kakorna svalna. Lägg ihop två och två med smörkräm mellan.Förvara kallt. Jag brukar frysa in dom.

 Tinar medan kaffet kokar.

Smörkrämen går att smaksätta om man vill variera lite.

.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s