Havretosca.

Hjördis toscarutor  med havregryn Så enkla och så goda!
Baka de här kakorna  och succén är given.

3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 gr smält smör
1 ½ dl grädde
2 tsk bakpulver
2 ½ dlvetemjöl

Rör samman ingrediensema
och bred ut smeten på väl smord långpanna.

Grädda i 200 graders värme
Till glasyr:
Sjud ihop:

200 gr smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
3 dl havregryn

Glasyren breds på
den nästan färdiggräddade
kakan, som får
stå i ugnen till glasyren
är knäckig. Kakan
skäres i rutor

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s