Krusbärskaka med toscatäcke.

150 gr smör

3 st ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 st citron rivet skal

250 gr krusbär

TOSCATÄCKE:

50gr smör

0,5 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 påse mandelspån 50 gr.

Sätt ugnen på  200 °. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smör och mjöl och rör till  en jämn smet. Tvätta citronen  och riv skalet, tillsätt detta i smeten.Häll smeten i smort och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm.

Blanda krusbären med 1 msk socker och tryck ner bären i smeten . Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Blanda smör socker mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Blanda i mandelspånen..Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca. 15 min.Låt kakan svalna. Servera med glass eller vaniljsås.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s