Potato cupcake med limetopping

Lite omständiga att göra men så GODA.

  • 250 g kokt kall potatis (gärna mandelpotatis)
  • 4 ägg
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 dl rårörsocker
  • 5 1/2 dl mandelmjöl (5 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ev limeskivor och färska bär till garnering

Limetopping

  • 30 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 300 g färskost av philadelphiatyp
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finriv potatisen. Dela äggen i gulor och vitor.
  3. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt 1 äggula i taget under fortsatt vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner potatis och mjölblandning i smeten.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformar (gärna ställda i en muffinsplåt).
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  7. Limetopping: Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fluffig topping.
  8. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera ev med limeskivor och färska bär.

Annonser

En kommentar till Potato cupcake med limetopping

  1. Ninni skriver:

    Tack för receptet goa Nitha!

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s