Lite omständiga att göra men så GODA.
- 250 g kokt kall potatis (gärna mandelpotatis)
- 4 ägg
- 125 g rumsvarmt smör
- 3 dl rårörsocker
- 5 1/2 dl mandelmjöl (5 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- ev limeskivor och färska bär till garnering
Limetopping
- 30 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 300 g färskost av philadelphiatyp
- finrivet skal av 1 lime
- 1 msk färskpressad limejuice
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och finriv potatisen. Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt 1 äggula i taget under fortsatt vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner potatis och mjölblandning i smeten.
- Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformar (gärna ställda i en muffinsplåt).
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
- Limetopping: Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fluffig topping.
- Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera ev med limeskivor och färska bär.
Annonser
Tack för receptet goa Nitha!
GillaGilla