Saffranskaka

Ingredienser:

•3 st ägg
•2.5 dl strösocker
•1 tsk vaniljsocker
•50 g smör
•1 dl mjölk
•0.5 g saffran
•1 msk ljus rom
•3.5 dl vetemjöl
•2 tsk bakpulver
•1 nypa salt

Till formen: Smör, Kokosflingor
Dekorering: Florsocker

Gör så här:
1.Ugn 175º.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6.Grädda kakan OBS i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7.Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

Tips!
Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s