Trippelcitronkaka

3 ägg

1, 25 dl matolja

2,5 dl naturell yoghurt

220 g socker

skal från 2 citroner (fint rivet)

0,5 tsk vaniljextrakt

3,75 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

Citronsirap:

80 g strösocker

1 dl pressad citron

Glasyr:

2,5 dl florsocker

2-3 msk citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg, matolja, yoghurt, socker, citronskal och vanilj. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll ner det i smeten. Häll smeten i en smörad och mjölad form (jag använde en kvadratisk) och grädda i 50 minuter. Koka under tiden ihop socker och citronsaft till citronsirapen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lite. Ta kakan ur formen och placera på en tallrik/kakfat.  Stick massor av hål i kakan med en tandpetare eller liknande. Häll över citronsirapen försiktigt så att det mesta rinner ner i hålen, jag puttade runt sirapen med en slickepott. Låt kakan svalna och rör sedan ihop citronglasyren. Häll den över kakan och låt den stelna.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s