Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna
50 gr jäst
2,5 dl mjölk
8 dl vetemjöl
150 gram smör
2 ägg
Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölken, rör så att jästen löses upp. Knäck äggen och vispa sönder dem i blandningen. Häll i några dl vetemjöl och ta sen i smöret (rumsvarmt) och ha i resterande mjöl. Blanda till en deg som inte klibbar.
Dela degen i två bitar och kavla ut den ena i en långpanna. Den andra biten kavlar du ut likadant och brer på en smet, på halva degen bestående av :
2 dl socker
100 gram smör (rumsvarmt)
Riven mandelmassa, efter behag
Vik sedan över andra halvan.
Häll på ½ l vanilj kräm på degen på plåten och skär sedan långa remsor av den andra degen, de ska snos/ snurras och läggas i ett snyggt mönster. Pensla med ägg och pärlsocker på.
Ugn 220 grader i ca 20-25 min. Juste, hade bakplåtspapper på plåten oxå !

2014-02-23 23.33.22

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s