Apelsinmarmelad med whiskey

Apelsinmarmelad med whiskey

1 sats

Lyxigt god marmelad.
Det brukar vara en uppskattad present.

 

Ingredienser

800 g apelsiner
1 citron
3 dl vatten
1 dl whiskey, ej rökig
300 g brun farin
500 g strösocker
2 tsk citronsyra eller vinsyra  tog jag

 

Gör så här

Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna.
Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren.
Lägg hacket i en kastrull.
Tillsätt vatten och whiskey, låt koka under lock i 30 minuter.
Häll i båda sockersorterna och koka ca 15 minuter utan lock.
Lägg en klick på en tallrik och ställ i frysen några minuter.
Dra med en sked ett spår genom marmeladen. Om spåret håller sig är marmeladen tillräckligt fast. Om inte, koka marmeladen några minuter till, men inte för länge för då blir pektinet förstört.
Tillsätt citronsyra enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda , varma burkar.
Fyll ända upp och skruva på locken direkt.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s