Lemoncurd

2 ägg

2 dl strösocker

saften av 2 citroner (2 citroner motsvarar ca 1 1/2 dl)

75 g smör

Gör så här

1.Vispa ägg och strösocker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt saften av citronerna och vispa ytterligare någon minut.

2.Rör i smör skuret i småbitar.

3.Sjud blandningen i vattenbad tills konsistensen är som en tjock kräm. Rör kraftigt hela tiden.

4.Häll up curden i en väl rengjord glasburk och förslut. Den håller sig ett par veckor i kyl.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s