Mormors mors ättiksgurka.

INGREDIENSER, 3 burkar gurka
1 kg Västeråsgurka
ca 9 dillkronor
3 tsk senapsfrön, gula och bruna (hemodlade gröna är starka och fina)
3 lökar, gärna färsk knipplök
5 dl ättikssprit (använder du Perstop, 2 dl + 3 dl vatten)
5 dl vatten
5 dl socker
3/4 dl vanligt jodfritt salt (salt med jod kan ge bismak och mineralsalt har inte samma konserveringsegenskaper)

GÖR SÅ HÄR:
* Borsta gurkorna mycket rena under vatten och skär dem i tunna skivor
* Skär löken i ringar
* Skölj dillkronorna
* Rör ihop vatten, ättika, socker och salt till en lag. Rör tills det löser sig.
* Stora glasburkar (ca 3 st) varvar du gurka, dillkronor, senapsfrön och lök.
* Häll till sist över lagen så det täcker gurkorna. Stäng burken och förvara i kylen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s