Snabbsaltad gurka med chili och vitlök

Snabbsaltad gurka med chili och vitlök

1-2 burkar, 15 minuter
1 dl grovt salt
1 1/2 l vatten
10-15 fina västeråsgurkor
3 dillkronor
1-2 röda chilifrukter
3 vitlöksklyftor
Lös upp saltet i vatten under uppvärmning i en kastrull. Tag av från plattan och låt svalna.

 Tvätta under tiden gurkorna väl och picka med en stoppnål eller vass gaffel. Skölj dillkronor och chili noga och låt rinna av ordentligt. Skär chilin på längden och skala vitlöksklyftorna.

 Varva gurkor, chili, vitlök och dillkronor i varma noggrant diskade burkar. Allt ska ligga väldigt tätt. Häll över den avsvalnade lagen, förslut med riktigt rena lock och ställ i kylskåpet. Färdiga att äta redan dagen efter. Håller uppemot två veckor.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s