Gäddfärsbiffar med kantarellsås a´la´Mannerheim

Gäddfärsbiffar med kantarellsås

Antal portioner:  4

600 g finmalen gäddfilé

2.5 dl grädde

1 ägg

1 finhackad och lättsekt lök

1 bunt finskuren dill

0.5 dl fint rivebröd

250 färska kantareller

1 tsk vetemjöl

2 dl gräddmjölk

1 msk smör

0.5 msk olja

salt och peppar

 

Gör så här

1. Blanda gäddfärsen med ägget, grädden, löken och dillen. Smaka av med salt och peppar. Forma åtta fina färsbiffar och ställ svalt.

 

2. Rensa svampen noga och skär i små bitar och stek lätt knaprig i smöret. Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken och låt puttra ihop till en god sås, späd ev. med mera mjölk och smaka av med salt och peppar.

 

3. Vänd biffarna i rivebrödet och stek långsamt färdigt. Servera med såsen, sallad och nykokt potatis.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s