Stor laxpirog.

Gravlax fylld stor pirog.

1 st. Smördeg  rektangulär kyld

ägg till penslingen

Fyllning:

 125 gr gravad lax drygt i små tärningar

2 dl riven cheddarost

1 dl finhackad dill

2 msk senap

1 st äggula

½ tsk. grovmalen vitpeppar

 Blanda allt till fyllningen. Dela smördegsplattan på mitten bred på fyllningen spara några cm. runt om som du penslar med ägg.Lägg på den andra halvan tryck till kanterna  försiktigt med en gaffel pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen i ca 250 grader tills den fått fin färg.

Räcker till 6 personer till förrätt eller 4 pers.som huvudrätt.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s