Svamppaj.

POTATISPAJ MED SVAMP(6 portioner)
 Annorlunda och mycket god är den här svamppajen med ett skal av potatis. Här har vi an­vänt trattkantareller i fyllning­en, men det går också med an­nan svamp, t ex vanliga kanta­reller eller champinjoner.
 PAJSKAL:
 500 g kokt pressad potatis
3 äggulor
 2 msk margarin, smält
 1/2 tsk salt
 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
 FYLLNING:
 1 1/2-2 liter trattkantarel­ler eller motsvarande mängd/fryst eller torkad svamp 4 msk smör eller margarin
4 msk mjöl
 5-6 dl gräddmjölk
salt, peppar
2 dl grovt riven ost
 Pajskalet:
 Blanda den pressa­de potatisen med äggulor och matfett. Krydda med salt och tillsätt mjölet blandat med bak­pulver. Blanda väl och tryck ut i en lätt smord pajform.
 Fyllningen:
 Fräs svampen i matfettet. Strö över mjölet och späd med gräddmjölken. Sjud sakta 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bland i hälften av osten och häll stuv­ningen i formen. Strö över resten av osten och baka pajen i 200 grader ca 40 minuter. Ser­vera med sallad.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s