Nässelpaj.

Nässelpaj 4 port

3 dl vetemjöl

75 gr smör

1 krm salt

1 dl kesella

1msk vatten

Fyllning:

Ca 1 liter färska nässlor

2 dl vatten

salt

2 – 3 dl riven ost

3 ägg

1 dl mjölk

salt o svartpeppar

Sätt ugnen på225 grader

Hacka mjöl salt o smör Det går snabbt ock lätt i matberedare.

Tillsätt kesella ock vatten

Arbeta snabbt ihop degen Kavla eller tryck ut i pajform 24 cm. Nagga och låt stå kallt en stund.

Förgrädda pajskalet i 10 – 12 minuter

Skölj nässlorna mycket noga. Små hela .Stora hackas. Lägg dem i kastrull med lättsaltat vatten och koka i 5 minuter.

Låt rinna av väl .Lägg nässlorna på botten Strö rikligt med riven ost på. Vispa ägg och mjölk smaksätt men salt och peppar ..Häll ägg smeten över fyllningen.

Grädda mitt i ugnen 25 – 30 minuter

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s