Saucijzenbroodjes = Piroger

Detta har min vännina översatt från sitt holländska recept.

10/12 st.

Ingredienser:

600 gr. Köttfärs

1 msk. köttfärskryddor

1 tsk. Cayennepeppar

1 tsk. Muskotnöt

2 ägg

3 dl. ströbröd

10 st. Smördegplattor  eller en rulle smördeg för 12 st.

1 lös vispat ägg

salt peppar

Lägg i ett skål: köttfärs, ströbröd, 2 ägg, och alla kryddor. Blandar allt ihop med händerna.

Dela upp köttfärsen i tio lika portioner och rullar dem  som en rulle.

Lägg köttfärsen i kylskåpet tills smördegen är tinat upp.

Lägg på varje smördeg en rulle köttfärs, stryka lite vatten på randen av smördegen och stänger smördegen med en gaffel. Tryck ner smördegen tills den är delat helt i smördegen utan att den kommer ut igen

Värma upp ung till 220 C. Lägg alla saucijzenbroodjes på en bakplåt (med bakplåtspapper) och stycka upper på lös vispat ägg.

Ställ de i ung för ungefär 20 minuter tills de är brun på upper sidan.

Ta de ur ung och lämnar de på diskbänken för att svalna ner. (Ungefär 10 min)

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s