Fiberbröd med mandel.

Nyttigt gott och lättbakat. Det är bara att blanda ihop degen, hälla det formarna och grädda.

2 bröd:

10 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

3 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl solrosfrön

1 dl linfrö

1 ½ dl oskalad grovt hackad mandel

(1 dl russin om du vill ha det)

1 ½ dl brödsirap

10 dl filmjölk

Ugn: 175 °

1 . Smörj 2 avlånga formar 1 ½-liters.

2. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

Tillsätt sirap och filmjölk. Rör samman till en slät smet.

3. Fördela smeten i formarna. Grädda bröden i

nedre delen av ugnen ca 60 minuter.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s