FRÖBRÖD I KVADRAT

50 gr jäst
1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl solrosfrön

½ dl linfrö

5 dl vatten

1 ½ msk honong

1 ½ tsk salt

ca 8 dl vetemjöl special

1. DAG 1:

Mät upp vetekross rågkross solrosfrön och linfrö i en bunke.Häll över 2 dl vatten och låt stå i rumstemperatur över natten att svälla.

2. DAG 2:

Smula ner jästen i en bunke.Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll över jästen. Rör om så jästen löser sej.Tillsätt fröblandningen.

3.Tillsätt honung och salt och blamde sist i mjölet. Arbeta samman till en smidig och blank deg som får vila i bunken i 45 min. under bakduk.

4. Söätt ugnen på 225 °

5. Stjälp pp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket, Platta ut en rektangel och skär upp i 12 bitar.Lägg dessa på plåt och jäs i 15 min.

6. Grädda bullarna i mitten av ugene i ca. 12-15 min.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s