Gott bondbröd.

50 gr jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

1,3 l vetemjöl special ( ca 800 gr)

Dela jästen häll på  37° vatten rör ut jästen.Tillsätt saltet och det mesta av mjölet spara lite till utbakningen.Arbeta ihop väl.

Låt jäsa i 30-40 minuter.

Ta upp degen .Kavla ut till en trekant.Rulla från basen töj ut degen lite samtidigt.

Lägg på bakplåtspapper låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Pudra över lite mjöl.

Grädda i 250 ° i nedre delen av ugnen i 15 minuter,sänk värmen till  175 ° och grädda ytterligare  ca. 20 minuter.

Låt brödet kallna utan bakduk för att få lite knaprig skorpa.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s